header

donderdag, 15 juni 2017 09:45

‘Onderzoek naar bezwijken deel parkeergarage duurt maanden’

Het onderzoek van BAM naar het gedeeltelijk bezwijken van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 op Eindhoven Airport op zaterdag 27 mei is in volle gang. Alle tien mogelijke scenario’s zijn nog in onderzoek. Het onderzoeksteam verwacht enkele maanden nodig te hebben om de (hoofd)oorzaak te kunnen vaststellen.

Vooruitlopend op de definitieve uitkomsten van het eigen onderzoek en die van diverse andere onderzoeken, bestudeert BAM de mogelijkheden om de gehele of gedeeltelijke herbouw van het complex te realiseren. De uiteindelijke besluitvorming hierover is mede afhankelijk van de conclusies van het onderzoeksteam en tevens van de medewerking en instemming van diverse betrokken partijen.
Een robotauto maakt deze week 3D-scans en 360°-beelden in de parkeergarage. De verzamelde gegevens worden volgende week verwerkt tot een 3D-model, waarmee ook de kleinste afwijkingen ten opzichte van het originele ontwerp zichtbaar worden.

Schutting
BAM plaatst een 200 m lange en 4 m hoge schutting vóór de tijdelijke bouwhekken, die na de gedeeltelijke instorting waren neergezet.
De bouwonderneming zal de gemeente een plan van aanpak voorleggen om ook de laatste acht auto’s van parkeerterrein P1 te verwijderen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties