header

vrijdag, 16 juni 2017 13:32

Officiële opening vernieuwde veerdam Ameland

Rijkswaterstaat en de gemeente Ameland hebben donderdag 15 juni 2017 de vernieuwde veerdam in Nes officieel geopend. Vanaf het schip ‘De Waddenzee’ van Rijkswaterstaat gaven de bestuurders het startsein voor een flyboardshow. De veerdam en jachthaven zijn aangepast aan de eisen van deze tijd en vormen zo een toekomstbestendige entree van Ameland. De nieuwe veerdam en de jachthaven kunnen decennia vooruit.

Mieke Attema (Rijkswaterstaat) en Albert de Hoop (gemeente Ameland) geven het startsein voor officiële opening van de vernieuwde veerdam op Ameland. Rijkswaterstaat heeft de veerdam van nieuwe damwanden voorzien en heeft de voetgangersbrug en autobrug gerenoveerd. "De nieuwe autobrug voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen en kent een nieuw soort elektrotechnische installatie. In dergelijke complexe installaties komen helaas storingen voor. Bij een storing werkt de automatische bediening niet meer en moet de brug met de hand bediend worden, wat langer duurt. Rijkswaterstaat neemt dit zeer serieus en werkt hard aan oplossingen voor de korte termijn en aan structurele oplossingen. Voor de korte termijn zullen we zorgen dat er meer reserveonderdelen op het eiland zijn, maken we de elektrische installatie robuuster en zullen we de handbediening makkelijker maken door het plaatsen van aandrijving. We willen dat de bereikbaarheid van Ameland voor het personeel en de passagiers van de veerdienst, voor de inwoners en toeristen, zo snel mogelijk op orde komt", stelt Mieke Attema, directeur Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Werk met werk
De gemeente Ameland zag in de werkzaamheden van Rijkswaterstaat een mooie kans om werk met werk te maken. In samenwerking met de provincie Fryslân zijn de kades van de jachthaven voorzien van stalen damwanden. Met het vervangen van de damwanden zijn de kades verhoogd, waardoor er meer ruimte is ontstaan voor de inrichting van de openbare ruimte. Op de veerdam zijn de verkeersstromen beter gescheiden wat de veiligheid en bereikbaarheid ten goede komt. ‘Na een intensieve samenwerking ben ik blij dat we dit mooie resultaat kunnen presenteren. Onze entree, de eerste ontmoeting met Ameland, is op de laatste punten na klaar voor de toekomst!’, aldus burgemeester Albert de Hoop, gemeente Ameland.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties