header

woensdag, 21 juni 2017 15:47

Drie aannemerscombinaties voor vervolg aanbesteding A16

Rijkswaterstaat heeft drie marktpartijen gekozen die doorgaan in de aanbesteding voor de realisatie van de A16 Rotterdam. In het voorjaar van 2018 wordt bekend wie van deze drie aannemersconsortia de nieuwe rijksweg gaat aanleggen en onderhouden.

Het gaat om: De Nieuwe Zestien (BAM, Boskalis, VolkerWessel), Connect Rotterdam (Sacyr, Strukton), De Groene Boog (Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel, TBI)

Van vijf naar drie
In januari startte Rijkswaterstaat de aanbesteding met vijf aannemersconsortia. De afgelopen maanden vond de zogenoemde 1ste fase dialoog plaats, waarin ‘getrechterd’ werd naar drie kandidaten. De marktpartijen kregen de opdracht de beheersing van twee risico’s en een kans voor het project in kaart te brengen. Op basis van de uitwerking van deze opdracht heeft Rijkswaterstaat op 6 juni 2017 drie aannemersconsortia geïnformeerd over het voornemen hen voor de 2de fase dialoog uit te nodigen. Dit is gepubliceerd op TenderNed, het online platform voor aanbestedingen.

2de fase dialoog en verder
De drie overgebleven gegadigden gaan nu door naar de 2e fase dialoog. Hierin staat verdieping centraal. Wat voor concrete ideeën hebben de aannemerscombinaties bij de realisatie van de A16 Rotterdam? En hoe gaan zij dat bereiken? Daarna volgen nog de aanbestedingsstappen ‘Inschrijving’ en ‘Afronding’ waarbij met 1 consortium het DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain) wordt getekend. Naar verwachting worden in mei 2018 de handtekeningen gezet, zodat begin 2019 de realisatie van de A16 Rotterdam van start kan gaan.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties