header

maandag, 17 juli 2017 09:34

Twee innovaties door naar Making Waves

De innovaties Cliff en PlasticRoad staan op 7 september 2017 op het hoofdpodium bij Making Waves, een high level event dat als doel heeft om innovaties verder te helpen.

Tijdens het evenement op de Afsluitdijk, pitchen zeventien deelnemers hun meest veelbelovende innovatie aan een publiek van vijfhonderd genodigden, onder wie beleidsmakers en investeerders.
Making Waves is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken om cross-sectorale innovaties met een grote maatschappelijke impact verder te helpen. Voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan en generaal Tom Middendorp zijn sprekers.
Rijkswaterstaat is partner van Making Waves en heeft in een voorronde drie veelbelovende innovaties geselecteerd en vervolgens ingediend bij Making Waves. Uit een longlist van vijftig innovaties heeft de selectiecommissie van Making Waves de zeventien deelnemers gekozen die hun innovatie presenteren op 7 september.

Cliff
Cliff is een composiet van 48 procent gebruikte werkkleding, 48 procent gebruikt plastic en een toevoeging/bindervan 4 procent. De grootste winst is, op zowel milieugebied als op grondstofgebied, dat materialen die normaal verbrand worden, weer ingezet worden als grondstof. Na gebruik worden er nieuwe composieten van gemaakt. Cliff is 40 procent sterker dan vergelijkbare kunststoffen en kent vele toepassingsmogelijkheden, waaronder wegfundering, diffractoren en oeverbescherming. Cliff wordt op de markt gebracht door Dutch Awearness.

PlasticRoad
PlasticRoad bestaat voor 100 procent uit gerecycled materiaal. Gerecycled plastic en kunststof worden verwerkt tot prefab wegdelen, die in z’n geheel worden aangebracht. De constructie is licht van gewicht en vormt een duurzaam alternatief voor de traditionele weg. Wegen gaan drie keer langer mee. In de holle constructie is ruimte voor kabels, leidingen en regenwater. Gebruik van plastic maakt een reeks nieuwe innovaties mogelijk, denk aan energieopwekking, ultrastille wegen, verwarmde wegen en modulair bouwen. De partijen achter PlasticRoad zijn: KWS, Wavin en Total.
Bekijk de videotrailer op de website Making Waves.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties