header

dinsdag, 22 augustus 2017 11:33

Royal HaskoningDHV verbetert winstgevendheid

Royal HaskoningDHV rapporteert stabiele bedrijfsopbrengsten en verbeterde winstgevendheid in het eerste halfjaar van 2017. De operationele marge (recurring) stijgt naar 4 procent. De orderportefeuille staat er goed voor en komt uit op € 335 miljoen, een stijging van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het werkkapitaal van het bedrijf is licht gestegen.

Nynke Dalstra, cfo: "We zijn tevreden over onze resultaten. Hoewel de bedrijfsopbrengsten iets achterblijven, staat de orderportefeuille er goed voor en gaan we vol vertrouwen de tweede helft van het jaar in." Erik Oostwegel, ceo: "In de eerste helft van 2017 hebben we aanzienlijke investeringen gedaan in digitale transformatie en innovatie. Ter versnelling van de groei zijn we van plan om in de rest van het jaar en ook daarna ons nog meer te richten op innovatie en de investeringen verder uit te breiden. We werken nauw samen met klanten om toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen.”

OPIR
Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, heeft onlangs een contract met Royal HaskoningDHV getekend voor de implementatie van Aquasuite OPIR-besturingssoftware. Deze slimme oplossing optimaliseert de werking van drinkwatersystemen door middel van een voorspelling van het waterverbruik. De intelligente besturing resulteert in minder waterlekkage, een lager energieverbruik, stabielere bedrijfsvoering, betere waterkwaliteit en minder mechanische slijtage.
Digitalisering leidt ook tot een omwenteling in het engineeringsproces. Zo wordt bedrijfsbreed gebruikgemaakt van bim (Building Information Model), zoals voor luchthavenprojecten op Schiphol, Aruba en in Mexico-Stad. Steeds vaker maakt Royal HaskoningDHV gebruik van parametrisch ontwerp, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van productiefaciliteiten en bruggen. Zo is onlangs een ontwerp van een nieuwe voetgangersbrug in Berlijn gemaakt. Dit heeft geleid tot een nieuwe manier van samenwerken met de betrokken disciplines waardoor alle deskundigen al in een vroeg stadium bij dit dynamische proces betrokken zijn. Hun input en expertise blijven cruciaal, maar omdat de arbeidsintensieve werkzaamheden van modellering, analyse en evaluatie nu geautomatiseerd zijn en er onmiddellijk feedback beschikbaar is, kunnen de specialisten zich volledig richten op ontwerpkeuzes. Dit betekent dat complexere concepten nauwkeuriger kunnen worden geëvalueerd, zonder dat daarbij de creativiteit en efficiëntie in gevaar komen.

Kweekvijver
Daarnaast is Royal HaskoningDHV een samenwerking aangegaan met de kweekvijver voor tech start-ups YES!Delft, en met The Green Village, een platform voor het versnellen van duurzame innovaties. Met deze samenwerkingsverbanden worden de beste talenten bijeengebracht. Gezamenlijk kunnen ze grensverleggende innovaties en digitale diensten tot stand brengen en zo een bijdrage leveren aan oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties