header

woensdag, 06 september 2017 10:08

Verdygo neemt Nereda-technologie op als vaste module

Royal Haskoning en Verdygo gaan samen de Nereda-technologie ter beschikking stellen in internationale Verdygo-installaties. Op 5 september 2017 tekenden Guus Pelzer, bestuurder Verdygo en René Noppeney, Global Director Water Technology Products & Innovation bij Royal Haskoning een intentieverklaring tot samenwerking.

Uitgangspunt van de Verdygo ontwerp- en bouwtechniek is het op maat zuiveren van rioolwater tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten. Een Verdygo-rioolwaterzuiveringsinstallatie bestaat uit bovengrondse standaardmodules die eenvoudig te demonteren en te verplaatsen zijn. Zo kan flexibel worden ingespeeld op technologische, demografische en klimatologische ontwikkelingen. Denk aan verplaatsing van locatie bij een veranderende marktvraag. Een Verdygo-zuivering kent een relatief korte voorbereidings- en realisatietermijn en is gemiddeld 20 procent goedkoper dan een traditioneel gebouwde installatie. Ook kan een module worden tussen geschakeld bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van in fosfaatterugwinning, slibbehandeling of het verwijderen van medicijnen uit afvalwater. Royal Haskoning ontwikkelde voor Verdygo een module voor zuivering gebaseerd op de Nereda-technologie.

Gepatenteerde technologie
Deze door Royal Haskoning gepatenteerde technologie zuivert afvalwater met bacteriën die korrels vormen en snel bezinken. Verdygo werkt met de duurzame technologie in de blueprint Verdygo-installatie in Simpelveld. René Noppeney: “We zijn er trots op dat onze Nereda-technologie deel uitmaakt van het Verdygo-concept. Verdygo zal deuren openen en meer mensen toegang geven tot duurzame sanitatie. Deze modulaire manier van werken, heeft de toekomst.”
Michel Bouts, lid van de Raad van Commissarissen van Verdygo: “De Nereda-technologie is als module goed in te passen in een Verdygo-installatie. Het gebruik van chemicaliën is nihil, het energieverbruik ligt 30 tot 50 procent lager en er is een veel kleiner bouwoppervlak nodig, wat leidt tot lagere kosten. Een uitstekende match dus met het Verdygo-concept waar aandacht voor duurzaamheid, kosten en flexibiliteit centraal staan. De Raad van commissarissen steunt de samenwerking met internationaal onderscheidende bedrijven om op die wijze nog beter Nederlandse waterkennis te kunnen vermarkten.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties