header

maandag, 11 september 2017 10:19

Arcadis ontwerpt mee aan de Nieuwe Sluis bij Terneuzen

Arcadis is betrokken bij het ontwerp van de nieuwe zeesluis bij Terneuzen. Arcadis helpt het consortium Sassevaart met hydraulische berekeningen, betonberekeningen, geotechniek, nautische veiligheid, landschapsarchitectuur en systems engineering. Dat maakte Arcadis vrijdag bekend.

De opdracht is gegund aan het consortium Sassevaart, gevormd door BAM (de Nederlandse en Belgische zusterondernemingen BAM Infra en BAM Contractors), DEME (DEME Infra Marine Contractors en Dredging International) en de Belgische bouwonderneming Algemene Aannemingen Van Laere. Arcadis werkt in opdracht van consortium Sassevaart. Aan het einde van dit jaar moet het werk beginnen en in 2022 moet het eerste schip door de Nieuwe Sluis varen.

Binnen het bestaande complex
De sluis wordt binnen het bestaande sluizencomplex in Terneuzen gerealiseerd. De sluizen bij Terneuzen vormen een knelpunt voor scheepvaart tussen de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen. De nieuwe sluis zorgt voor betere toegang tot de havens van het Belgische Gent en Terneuzen. Zo stroomt de scheepvaart tussen Nederland, België en Frankrijk vlotter door.
“Arcadis is op dit moment bij het ontwerp van de belangrijkste zeesluizen in Nederland betrokken”, aldus algemeen directeur Gert Kroon. “Naast de nieuwe sluis in Terneuzen werken we mee aan de realisatie van de zeesluis IJmuiden. Dit is de grootste sluis ter wereld in aanbouw, waarbij we de nieuwste rekentechnieken en ontwerpgereedschappen gebruiken. Onze mensen zien dit als een ultieme uitdaging in hun vakgebied en zetten daarom de werkzaamheden graag voort bij de Nieuwe Sluis Terneuzen.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties