header

dinsdag, 17 oktober 2017 10:14

Succesvol evenement

De vijfde editie van het NSTT No-Dig Event vond op 11 en 12 oktober 2017 plaats. Met meer dan duizend bezoekers, zestig exposanten, dertig lezingen en dertig livedemonstraties en gestuurde boringen, was het een gevarieerd en interessant programma, aldus de organisatie.

Op het evenement gingen de bezoekers in gesprek met de bedrijven en overheden die op de beurs hun nieuwste ontwikkelingen en innovaties presenteerden. Tegelijkertijd werden ook de uitdagingen voor de toekomst neergelegd: energietransitie, sleufloos verwijderen en het upgraden van de huidige ondergrondse infra. In de lezingen werden nieuwe inzichten gedeeld en inhoudelijke discussies gevoerd over de meest uiteenlopende thema’s op het gebied van aanleg en renovaties van kabels en leidingen. Kennisinstituten als Deltares, SIKB en NSTT, maar ook leidingbeheerders als PWN en ProRail presenteerden hier hun uitdagingen. Tegelijkertijd gaven onderzoeksbureaus en leveranciers aan met welke onderzoeken of innovaties zij bezig zijn en hoe zij daarbij versterking zoeken. Op deze manier vervulde het event optimaal haar rol als kennismakelaar.
Op het ruime buitenterrein vonden de diverse live demonstraties plaats en werd een spectaculaire boorwedstrijd gehouden: wie kon het snelst met een boor-rig een pyloon op 35 meter afstand 'uit de grond' boren? De boorders van Holland Drilling waren de duidelijke winnaar. Zij doken met een tijd van 10 minuut 35 seconden 'spot on' ruim 4 minuten onder het oude record uit 2015. De adviseurs/engineers van Royal HaskoningDHV verdienden een eervolle vermelding. Zij durfden het aan om hun grote ontwerp- en advieservaring over boringen, in de praktijk in te zetten. Hun tijd en locatie van uittredepunt waren daarbij bijzaak.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties