header

dinsdag, 17 oktober 2017 13:57

SAS helpt Rijkswaterstaat bij analyse IoT-data

Rijkswaterstaat heeft voor SAS gekozen om met behulp van IoT-technologie het beheer van het waterniveau en het verkeer op zowel land als water, te optimaliseren. Met SAS Event Stream Processing krijgt Rijkswaterstaat beter inzicht in verkeersstromen, kan het de verkeersveiligheid verbeteren en efficiënt gebruikmaken van het bestaande water- en wegennet.

“SAS Analytics helpt ons op verschillende manieren, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van inzicht in hoeveel kilometer snelweg er in gebruik is en of we genoeg zand op voorraad hebben in het geval van een overstroming,” aldus Bas van Essen, die aan het hoofd staat van het RWS Datalab. “Dat soort inzichten in onze data kan het verschil betekenen tussen leven en dood.”

Data
Rijkswaterstaat monitort snelwegen, waterniveaus en de weg- en waterinfrastructuur met behulp van SAS Event Stream Processing, waarbij data wordt verzameld via IoT-sensoren in onder meer bruggen, dammen, dijken, sluizen en stormvloedkeringen. SAS Event Stream Processing is schaalbaar en kan worden uitgerold en ingebed in de gehele organisatie, ongeacht of het kleine, stand-alone devices zijn of het een omvangrijk cloud datacenter betreft. De aanpasbaarheid en performance van de oplossing bieden organisaties de flexibiliteit om nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. Rijkswaterstaat heeft met de oplossing van SAS beter en sneller inzicht in de prestaties van de assets van de organisatie, waardoor het in een vroegtijdig stadium de juiste onderhoudsbeslissingen kan nemen en daarmee kosten bespaart.
“Rijkswaterstaat heeft een betrouwbaar, agile netwerk ontwikkeld om waarde te halen uit zijn IoT-assets,” zegt Randy Guard, SAS Executive Vice President en Chief Marketing Officer. “Het bedrijf begrijpt de noodzaak om de analyses dichtbij de databron uit te voeren, in dit geval bij de verbonden sensoren op de vele verkeerswegen. Met SAS Event Stream Processing houdt Rijkswaterstaat Nederland veilig en mobiel.”

Analytics Experience Amsterdam
Deze aankondiging is gedaan tijdens Analytics Experience in Amsterdam, een congres georganiseerd door SAS dat meer dan duizend geïnteresseerden samenbrengt om ideeën uit te wisselen over innovatieve technologische ontwikkelingen en oplossingen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties