header

maandag, 30 oktober 2017 11:08

Europa scoort goed op het gebied van duurzame mobiliteit

Europa doet het goed op het gebied van duurzame mobiliteit. Arcadis onderzocht honderd wereldwijde steden en maakte een top 100. In de top 21 staan veertien Europese steden. Amsterdam en Rotterdam staan met een 11de en 25ste plaats in het hogere midden van de Arcadis Sustainable Cities Mobility Index 2017. Hong Kong staat op één, gevolgd door Zürich en Parijs.

Andere Europese steden in de top 10 zijn onder meer Praag, Wenen, Londen, Stockholm en Frankfurt. Dat Europese steden zo hoog scoren, komt vooral door efficiënte metrosystemen en het feit dat ze duurzame technologie inzetten. De meest benutte systemenzijn te vinden in onder meer Parijs, Praag, Zürich, Athene en Lyon. Inwoners profiteren van veilig reizen met relatief weinig slachtoffers door ongelukken.

Innovatief metronetwerk
De duurzaamste mobiliteit is dus te vinden in Hong Kong. Deze stad heeft een innovatief metronetwerk, dat zorgt voor economische kansen en zeer goede bereikbaarheid. “Als Hong Kong deze plaats wil vasthouden, dan moet het zorgen voor meer aantrekkelijke openbare ruimte voor voetgangers en fietsers”, aldus mobiliteitsexpert Arnoud Neidig van Arcadis. Arcadis onderzocht de honderd steden op sociale (people), omgevings- (planet) en economische (profit) factoren.
Hoewel Nederlandse steden niet tot de absolute top behoren, doet het land het helemaal niet slecht. ”In Amsterdam (op plek 11) krijgen voetgangers en fietsers voorrang en zijn ondergrondse parkeerlocaties goed toegankelijk”, zegt Neidig. ,,De stad werkt hard aan de afbouw van de Noord-Zuidlijn en de Zuid-As. En ze verbeteren verbindingen met Schiphol, Amsterdam en Almere. Het zou mij niet verbazen als Amsterdam de komende jaren stijgt op de Sustainable Cities Mobility Index.”

Mogelijkheden
Rotterdam (25ste) werkt hard aan mobiliteit, stelt Neidig. “Het station is vernieuwd, er komen nieuwe tunnels en het openbaarvervoersysteem heeft een upgrade achter de rug. De verbinding met onder meer Schiphol verbetert sterk. Desondanks scoort Rotterdam relatief laag met een 37ste plek op de ‘profit’ index. Ik zie echter mogelijkheden. Inwoners pakken vaker de fiets en het aantal auto’s neemt verder af. Rotterdam is van plan meer zones in de stad aan te wijzen om de emissie-uitstoot fors te reduceren.”
Over het algemeen verwacht Neidig minder ruimte voor auto’s in steden. Ook ziet hij in de toekomst meer ondergrondse netwerken voor metro en goederen met meer bovengrondse ruimte tot gevolg. ,,Daar stuur je aan op een gezonde omgeving met maatregelen als extra milieuzones en stimulering van elektrisch rijden. Zo creëert de stad ruimte voor verdichting van functies zonder onhoudbare toename van het autoverkeer.’’

Top 10

1. Hong Kong
2. Zürich
3. Parijs
4. Seoul
5. Praag
6. Wenen
7. Londen
8. Singapore
9. Stockholm
10. Frankfurt

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties