header

maandag, 06 november 2017 12:46

Strandsuppletie Texel Zuidwest wordt hervat

Het onderhoud van de kust op het strand van Texel Zuidwest tussen strandpaal 9 en 12 wordt verder uitgevoerd door Boskalis. De werkzaamheden starten waarschijnlijk al in de tweede helft van november. Het werk wordt zo snel mogelijk afgerond en is in ieder geval klaar vóór het komende recreatieseizoen.

Onder meer omdat de basiskustlijn op het zuidwestelijke deel van Texel is overschreden hadden Rijkswaterstaat en de gemeente Texel afgesproken om de zandopspuiting uiterlijk 31 mei 2017 klaar te hebben. Dat is niet gelukt. Om het werk zo snel mogelijk alsnog af te ronden gaat Boskalis met spoed op het strand van Texel Zuidwest aan de slag. De aannemer voert dit jaar voor Rijkswaterstaat al suppleties uit langs de kust van Noord-Holland.

Suppletiewerkzaamheden
De werkzaamheden op het strand van Texel Zuidwest en voor de kust van Vlieland Oost kwamen stil te liggen nadat Rijkswaterstaat medio oktober de samenwerking met de uitvoerende aannemer beëindigde voor de betreffende overeenkomst. In totaal gaat het om vijf zandsuppleties waarvan er drie nog niet zijn gestart. Van deze vijf is de strandsuppletie op Texel Zuidwest het meest urgent vanwege de overschrijding van de basiskustlijn. De strandsuppleties op Texel Midden (planning 2017), Vlieland Oost (2018) en Ameland West (2020) en de vooroeversuppletie bij Vlieland Oost (2017) worden zo snel mogelijk opnieuw aanbesteed. Op alle vijf locaties is de kustveiligheid gewaarborgd.

Noodzaak kustonderhoud
Samen met de waterschappen onderhoudt Rijkswaterstaat de Nederlandse kust (de duinen, het strand en het eerste ondiepe gedeelte in zee). Doet Rijkswaterstaat dat niet, dan raken we een groot deel van ons land kwijt aan de zee. Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust houdt Rijkswaterstaat de kustlijn op zijn plaats. Daarnaast helpen zogenoemde kustfundamentsuppleties de kust mee te laten groeien met de stijging van de zeespiegel. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties