header

vrijdag, 01 december 2017 15:44

Sarah Bedolfe wint Milieuscriptieprijs WO 2017

Sarah Bedolfe is de winnaar van de Rachel Carson Scriptieprijs WO 2017. De VVM reikt de prijs jaarlijks uit aan de beste milieuscriptie.

Het probleem van de invasieve exoten wordt volgens de jury goed uiteengezet in de scriptie van Bedolfe. Zij maakt duidelijk dat zoetwatersystemen niet alleen plaats bieden aan meer dan 30 procent van de gewervelde soorten, maar ook van levensbelang zijn voor miljarden mensen over de hele wereld. Invasieve soorten vormen echter in toenemende mate een bedreiging voor onze zoetwatersystemen. Uit de prijswinnende scriptie blijkt dat, na preventie, uitroeiing de meest kosteneffectieve oplossing is om de schadelijke invloed van invasieve soorten terug te dringen. Bedolfe presenteert in haar scriptie een plan voor een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich hiertoe inzet.

Relevant, onderbelicht onderwerp
Bedolfes onderzoek, verricht aan de Rijksuniversiteit Groningen, leest volgens de jury als een trein en belicht een relevant en een tot nu toe wat onderbelicht onderwerp. De routes die Bedolfe kiest zijn bovendien goed onderbouwd en haar scriptie eindigt met een praktisch plan van aanpak, aldus het juryrapport. Een ander pluspunt vormt het feit dat de winnares meerdere disciplines combineert. Ook het enthousiasme van de auteur kon op waardering rekenen: “De passie spat er vanaf.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties