header

vrijdag, 15 december 2017 13:43

Contracttekening voor A24 Blankenburgverbinding

Rijkswaterstaat en BAAK Blankenburg-Verbinding, een consortium van Ballast Nedam, DEME en Macquarie, tekenden op 14 december het contract voor de A24 Blankenburgverbinding.

De Blankenburgverbinding zorgt voor een robuust netwerk en een betere bereikbaarheid van de Rotterdamse havens en Rotterdamse regio. Na deze ‘contract close’ zal in 2018 de ‘financial close’ plaatsvinden. Openstelling van de Blankenburgverbinding staat gepland tussen 2022 en eind 2024.

Ondertekening belangrijke stap
Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat: "Dit is een mooie stap richting de start van de aanleg van de Blankenburgverbinding. Deze compleet nieuwe weg richting de haven van Rotterdam gaat zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer in deze economisch belangrijke regio."
Martijn Klinkhamer, namens consortium BAAK Blankenburg-Verbinding: "Wij zijn ontzettend trots op het bereiken van deze belangrijke stap in het Blankenburg-project. We hebben ons consortium opgebouwd uit toonaangevende bouwbedrijven met expertise in tunnelbouw en infrastructuur en een financieel adviseur, gespecialiseerd in infrastructuur. We kijken ernaar uit om nauw met Rijkswaterstaat en de stakeholders samen te werken en een bijdrage te leveren aan de toekomst van een van de belangrijkste economische regio’s van ons land. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat Baak ervoor zal zorgen dat de doorstroming en de transportinfrastructuur rond Rotterdam zal verbeteren."

Ontwerpen en aanleggen
De opdracht heeft een totale nominale projectomvang van circa € 1 miljard. Het project bestaat uit het ontwerp en de aanleg van de A24 Blankenburgverbinding, inclusief twintig jaar beheer en onderhoud na het beschikbaar komen van de nieuwe infrastructuur. De aandeelhouders binnen het project zijn Macquarie Capital met een belang van 70 procent, en Ballast Nedam Concessies en DEME Concessions Infrastructure, elk met een belang van 15 procent. Het project zal worden gerealiseerd door een consortium van Ballast Nedam Infra, en DIMCO en Dredging International, beiden onderdeel van DEME. Daarnaast treedt Macquarie Capital op als de enige financieel adviseur van het consortium BAAK Blankenburg-Verbinding.

A15/A20: Blankenburgverbinding
De nieuwe 4 km lange A24, inclusief de Blankenburgtunnel, verbindt de A20 en de A15. De verbinding maakt onderdeel uit van de hoofdinfrastructuur van Rotterdam. De A24 verbetert de bereikbaarheid en vermindert de files. Het project omvat de aanleg van een afgezonken tunnel onder het Scheur (bij de Nieuwe-Waterweg), een landtunnel, twee knooppunten (van de A24 op de A20 en de A15) en de verbreding van de A20 tussen de A24 en het Kethelplein.
Het project speelt een belangrijke rol in de realisatie van het Masterplan Rotterdam Vooruit (2009), een ontwikkelingsvisie voor de Rotterdamse regio voor de periode 2020 – 2040. De aanleg van de weg start in augustus volgend jaar.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties