header

dinsdag, 19 december 2017 11:43

BAM-PGGM-combinatie ‘preferred bidder’ voor pps-snelweg A10/A24

Een consortium, gevormd door BAM-PGGM en HABAU, is door DEGES GmbH, de projectmanagementorganisatie van de Duitse Bondsrepubliek, geselecteerd als voorkeursaanbieder (‘preferred bidder’) voor het pps-contract A10/A24 Neuruppin tot Pankow. Het betreft het eerste van een serie van pps-infrastructuurprojecten, die in 2015 door het Duitse ministerie van Transport werd gelanceerd. Het project is gesitueerd ten noordwesten van Berlijn. De contractuele afronding (‘financial close’) wordt verwacht in februari 2018.

Het project betreft ontwerp, aanleg, financiering, onderhoud en beheer van de verbreding van snelweg A10 naar zes rijstroken over een lengte van circa 30 kilometer, alsmede de complete reconstructie van de A24, eveneens over een lengte van 30 kilometer. Tot de werkzaamheden behoren tevens de aanleg van op- en afritten, de vervanging, dan wel nieuwbouw van 37 viaducten, de plaatsing van geluidschermen en signaleringsportalen en de aanleg van rustplaatsen. Ook worden secundaire en landbouwwegen aangepast. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Duitse infrabedrijf van BAM, Wayss & Freytag Ingenieurbau, in samenwerking met de Duitse bouwonderneming HABAU, en nemen circa vijf jaar in beslag.

Special purpose company
Het onderhoud en beheer, inclusief gladheidsbestrijding, is gedurende een periode van dertig jaar in handen van een zogenoemde special purpose company, gevormd door BAM PPP Deutschland en HABAU en heeft betrekking op in totaal 64 kilometer snelweg met daarin 51 bruggen en viaducten.

De equity voor het project wordt ingebracht door BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie (70 procent) en HABAU (30 procent).

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties