header

woensdag, 24 januari 2018 11:13

Het Klokhuis komt met serie over water

Nederland waterland. Dat we al eeuwen een strijd voeren tegen het water, weet bijna ieder kind. Over de hele wereld zijn we beroemd om onze dijken. En onze waterschappen doen er alles aan om ons land te beschermen tegen te veel of te weinig water. Maar hoe werkt dat eigenlijk allemaal? Wat nou als er tóch een overstroming komt? Hoe groot is het gevaar van klimaatverandering? En kunnen we wel veilig zwemmen in natuurwater? Dat, en nog veel meer, is vanaf woensdag 28 februari te zien in de tiendelige NTR-serie Het Klokhuis over water.

In de serie komt via verschillende onderwerpen aan bod hoe het water in Nederland wordt beheerd. Zo zoekt Janouk uit hoe de waterschappen het waterpeil in stand houden. Nienke gaat op pad met dijkinspecteur Adrie, die haar laat zien hoe de dijken veilig worden gehouden en Pascal doet mee aan een crisisoefening bij een overstroming.

Onderwerpen
Het Klokhuis besteedt aandacht aan de volgende wateronderwerpen: Waterpeil, Vissentrektocht, Veilige dijken, Crisisoefening overstroming, Rioolwaterzuivering, Zwemmen in natuurwater, De Oosterscheldekering (tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag verkozen tot ‘Het Klokhuis Werelderfgoed’), Schone grachten, Het Woudagemaal en Sluizen.
De afleveringen ‘Waterpeil’, ‘Veilige dijken’ en ‘Zwemmen in natuurwater’ zijn mede mogelijk gemaakt door de Unie van Waterschappen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties