header

donderdag, 15 maart 2018 10:47

NRK Award voor duurzame KLP RapidRetain-walbeschoeiing

Tijdens de Avond van de Maakindustrie op 7 maart reikte de jury in Media Plaza te Utrecht de drie NRK Awards Duurzame Producten 2018 uit. De ingezonden producten werden getoetst op alle vier de fasen van de levenscyclus van een product: grondstoffen, productie, gebruik, hergebruik/recycling. Lankhorst Engineered Products won de Award in de categorie Bouw & Infrastructuur met het KLP RapidRetain-walbeschoeiingssysteem. Dit innovatieve product sluit naadloos aan bij de visie van de jury over een circulaire economie.

Het KLP RapidRetain-walbeschoeiingssysteem uit 100 procent gerecycled kunststof is licht in gewicht en snel te plaatsen. De ijzersterke koppeling van de panelen is uniek, waardoor de combi-palen niet exact op het verbindingspunt hoeven. De aannemer plaatst dus eerst de palen en vervolgens de panelen in één gang, wat aanzienlijke tijd- en kostenbesparing oplevert ten opzichte van andere licht-constructie-systemen. Het KLP RapidRetain-beschoeiingssysteem rot en splintert niet, is onderhoudsvrij en heeft een verwachte technische levensduur van tenminste vijftig jaar.

Recyclingcirkel
Door gebruik te maken van gerecycled kunststof, bijvoorbeeld uit landbouwfolie, flessendoppen of ander huishoudelijk plastic, vinden afvalstromen een nieuw en langdurig leven. In dit geval als duurzaam beschoeiingssysteem. Aan het einde van het gebruik kunnen de palen en panelen bovendien opnieuw gerecycled worden en maakt Lankhorst hieruit weer nieuwe duurzame producten. Zo is de recyclingcirkel rond.
De jury lichtte de keuze voor het KLP RapidRetain-beschoeiingssysteem als volgt toe: “De industrie stelt in de regel hogere eisen aan precisie in maatvoering dan de bouw en infrastructuur. Het KLP RapidRetain-walbeschoeiingssysteem overbrugt die kloof door vergevingsgezind te zijn voor de toleranties bij de aanleg van beschoeiingen. Die uitstekende engineering is mede het gevolg van nauwe afstemming met klanten en gebruikers. Door het modulaire systeem en het lichte gewicht is het arbo-mensvriendelijk. Met de inzet van recyclaat wordt de keten gesloten omdat de RapidRetain-elementen als product hergebruikt kunnen worden om aan het einde leven te worden gerecycled in nieuwe elementen. RapidRetain voorkomt veel onderhoud en spaart op de inzet van houten of metalen beschoeiingen. In ons waterrijke Nederland ligt een grote markt te wachten.”
De productie en ontwikkeling van de KLP RapidRetain-beschoeiing vindt plaats in Sneek, op exact dezelfde locatie waar Nicolaas Jurjan Lankhorst in 1803 'Lankhorst Touwfabrieken' oprichtte. KLP RapidRetain is speciaal bedoeld voor lichtere constructies. Lankhorst biedt daarnaast ook oplossingen voor zwaardere constructies, zoals de KLP Combi-Damwand en de KLP-V Glasvezelversterkte Damwand.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties