header

donderdag, 29 maart 2018 08:53

Royal HaskoningDHV rapporteert organische groei

Royal HaskoningDHV rapporteert organische groei en verbetering van de operationele prestaties, goed voor een nettoresultaat van € 12,8 miljoen in 2017. De strategische focus van het bedrijf op leidende posities en ontwikkeling van nieuwe, innovatieve diensten resulteerde in een goed gevulde orderportefeuille en innovatiepijplijn.

Ceo Erik Oostwegel: “We hebben een succesvolle start gemaakt met onze nieuwe strategische koers, gericht op het realiseren van duurzame impact door middel van innovatie en co-creatie. Steeds meer verbinden we de digitale en fysieke wereld. In de samenwerking met onze klanten en partners zetten we nadrukkelijk in op data en algoritmes die ons helpen om inzichten om te zetten in vooruitzichten en voorspellingen. Ik ben echt trots op de vorderingen die we als bedrijf hebben gemaakt.”

Financiële resultaten
Royal HaskoningDHV's verbeterde prestaties in 2017 zorgden voor een stijging van het nettoresultaat naar € 12,8 miljoen (na € 8,5 miljoen winstdeling met medewerkers). De winstgevendheid (operationele marge, recurring) steeg naar 4,9 procent.
De focus op projectmanagement zorgde voor een significante verbetering van projectresultaten.
Ten opzichte van 2016 was sprake van een organische groei van 1,4 procent. De kosten van herstructurering waren met € 4,7 miljoen hoger dan in 2016. Deze kosten hebben met name betrekking op het stroomlijnen van ondersteunende functies.
Voorts werden de lokale activiteiten in België verkocht.

Gezonde positie
Het bedrijf bevond zich eind 2017 in een gezonde financiële positie: de vrije kasstroom verbeterde en kwam uit op € 33,8 miljoen (2016: - € 2,2 miljoen) en de solvabiliteit steeg naar 45,6%.Het rendement op door medewerkers gehouden certificaten bedroeg afgelopen jaar 10,6 procent.
Goede verkopen bedrijfsbreed zorgden voor een aanzienlijke stijging van de orderportefeuille tot € 341 miljoen eind 2017.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties