header

donderdag, 05 april 2018 08:32

Sloop viaduct Plesmanlaan in volle gang

Er wordt inmiddels hard gewerkt aan het viaduct Plesmanlaan. Tijdens de sloop van het viaduct bij de oude S106/Amsterdamsebaan, bleek dat er meer asbest in het viaduct zat dan voorzien. Rijkswaterstaat houdt daarom ook bij deze sloop rekening met meer asbest dan vooraf uit onderzoek bleek. Dit betekent dat de sloop van het viaduct ongeveer twee weken vertraging oploopt.

De asbest is tijdens de aanleg, zo’n zestig jaar geleden, gebruikt als bekisting voor het plaatselijk storten van beton. De aannemer die de sloop van de viaducten voor zijn rekening neemt, is een gecertificeerd asbestverwijderaar. De bekisting van asbest wordt met een royale marge uit het viaduct gezaagd en in zijn geheel afgevoerd, zodat het asbest zelf helemaal intact blijft. Zo komt er geen asbest vrij bij het viaduct en is de situatie veilig voor omwonenden.

Niet toegankelijk
Vanwege de veiligheid is de onderdoorgang bij het viaduct Plesmanlaan sinds 12 maart niet toegankelijk. Doorgaand verkeer wordt omgeleid en bestemmingsverkeer kan gebruikmaken van een doorsteek die de aannemer over het oude A9-tracé heeft aangelegd. De planning is nu dat de sloop van het viaduct Plesmanlaan een groot deel van de maand april zal duren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties