header

dinsdag, 10 april 2018 15:01

Consortium verheugd met winnen aanbesteding

Het consortium Two Towers, bestaande uit Van Oord, Investri Offshore en Green Giraffe, heeft de opdracht voor windpark Borssele Kavel V binnengehaald. MHI Vestas Offshore Wind is de preferred supplier voor de windturbines.

Borssele V is aangewezen als een innovatiekavel, die wordt omsloten door kavel III van het Borssele windpark. Het offshore windpark ligt ruim 20 kilometer uit de kust van Zeeland en bestaat uit twee turbines van elk 9,5 MW. Als Borssele V in 2021 gereed is, zal dit 19 MW offshore windpark 25.000 huishoudens van duurzame energie voorzien. Van Oord is verantwoordelijk voor het ontwerp en de offshore werkzaamheden, terwijl Green Giraffe ondersteuning zal bieden op het gebied van projectmanagement en financiering. De projectdirector wordt geleverd door Investri Offshore.

Innovatie
In overeenstemming met de vereisten van de aanbesteding om het milieu in de Noordzee verder te verbeteren, een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland en om ervoor te zorgen dat de energiedoelen voor 2030 op kostenefficiënte wijze kunnen worden gehaald, zal het consortium bij dit project een aantal innovaties doorvoeren. Om de monopaal en het transitiestuk te verbinden, wordt gebruikgemaakt van de innovatieve slip joint. Deze techniek, die mede is ontwikkeld door Van Oord, heeft twee voordelen: het vergt geen onderhoud en de installatietijden zijn korter, wat aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren.

Erosiebescherming
Ook wordt er een revolutionair milieuvriendelijk ontwerp voor erosiebescherming gebruikt, wat een positief effect heeft op het maritieme milieu. Deze innovatie creëert nieuwe rifsystemen, waaronder oesterriffen, die de biodiversiteit van de Noordzee-omgeving mogelijk maken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties