header

dinsdag, 08 mei 2018 12:56

Energiecontainer wekt stroom bouwkeet bij Sluis Eefde op

Voor de tweede sluis is duurzaamheid een belangrijk onderdeel, ook tijdens de bouw. Daarom heeft de aannemerscombinatie Lock to Twente een energiecontainer geplaatst op het werkterrein van het project Uitbreiding Sluis Eefde.

De energiecontainer is door het moederbedrijf Mobilis ontworpen en wekt op het terrein van project Uitbreiding Sluis Eefde met twaalf zonnepanelen en twee windturbines energie op. Op deze manier compenseert Rijkswaterstaat het energieverbruik van de bouwkeet. De energiecontainer kon deze week in gebruik worden genomen, omdat Liander het bouwterrein op het energienetwerk heeft aangesloten.

Stillere manier van energieopwekken
De windturbines zijn specifiek ontwikkeld om in te zetten in een stedelijke omgeving. Voorheen werkte de bouwkeet op stroom, die werd opgewekt met een generator. Deze produceert geluid. De windturbines zijn stil en hebben een windbereik tussen windkracht drie en negen Beaufort. Door de combinatie van zonnepanelen en windturbines wekt deze energiecontainer het gehele jaar energie op. De verwachte energieopbrengst bedraagt circa 7.500 kWh per jaar, vergelijkbaar aan het gemiddelde verbruik van twee gezinshuishoudens.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties