header

dinsdag, 15 mei 2018 08:55

Fietsparkeergarage Strawinskylaan geopend

De nieuwe fietsparkeergarage Strawinskylaan is op maandag 14 mei officieel geopend door de gezamenlijke financiers van de fietsparkeergarage. Sinds de ingebruikname op 7 mei wist al een aantal fietsers de garage te vinden.

Net als in de andere fietsparkeergarages nabij het station is de stalling de eerste 24 uur gratis. De opening werd verricht door Ans Rietstra van ProRail, Derk Reneman van de Vervoerregio en wethouder Pieter Litjens van de gemeente Amsterdam door het overhandigen van ‘hun’ puzzelstukken aan Irma Winkenius van NS, exploitant en beheerder van de nieuwe fietsparkeergarage.

Ruimte voor fietsers
Zuidas heeft een groot deel van haar succes te danken aan de uitstekende bereikbaarheid: zowel met de auto, als met het openbaar vervoer, te voet en op de fiets. Op dit moment is station Amsterdam Zuid het snelst groeiende station van Nederland. Met de aanlanding van de Noord/Zuidlijn en de vernieuwde Amstelveenlijn zal het aantal reizigers dat via station Amsterdam Zuid van en naar Amsterdam reist enorm groeien. En daarmee ook het aantal fietsers in het gebied. Ruimte voor fietsers staat in Zuidas hoog op de agenda. Meer ruimte voor de fiets is een structurele oplossing om Amsterdam en Zuidas in de toekomst bereikbaar, leefbaar en duurzaam te houden.

Extra plekken
De fietsparkeergarage Strawinskylaan is een nieuwe, hoogwaardige stalling met een capaciteit van 3750 fietsparkeerplekken en ligt onder de voormalige Vijfhoek. Deze stalling is de derde ondergrondse fietsparkeergarage nabij station Amsterdam Zuid, na die onder het Gustav Mahlerplein (3000 plaatsen) en onder het Zuidplein (2500 plaatsen). Fietsers kunnen hun fiets vanaf maandag 7 mei, net als in de andere stallingen bij station Amsterdam Zuid, de eerste 24 uur gratis stallen.

Zuidasdok
De bouw van de fietsparkeergarage maakt deel uit van de voorbereidende werkzaamheden voor het project Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en gedeeltelijk ondertunneld. Station Amsterdam Zuid wordt volledig vernieuwd en krijgt nog drie inpandige fietsenstallingen, waardoor het totaal aantal bewaakte fietskelders op zes komt. Voor de werkzaamheden moet eerste ruimte gemaakt worden waardoor bovengrondse stallingsruimte komt te verdwijnen. Fietsparkeergarage Strawinskylaan biedt een goed alternatief aan de noordzijde van station Amsterdam Zuid.

Financiers
Het project fietsparkeergarage Strawinskylaan is in opdracht van gemeente Amsterdam gerealiseerd door Van Boekel Bouw & Infra B.V. Financiers van het project zijn ProRail, Vervoerregio Amsterdam, projectorganisatie Zuidasdok en gemeente Amsterdam. De exploitatie van de stalling gebeurt door NS.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties