header

donderdag, 31 mei 2018 11:34

Nieuwe kwartiermakers bij het Hoogwaterbeschermingsprogramma

Het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), een samenwerking tussen de waterschappen en Rijkswaterstaat dat de komende jaren een fors aantal dijkversterkingen uitvoert in heel Nederland, krijgt twee nieuwe kwartiermakers: Erik Wagener (nu directielid bij Waterschap Drents Overijsselse Delta) in de rol van algemeen directeur en Eric Withaar (nu directeur bedrijfsvoering en projectbeheersing van Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud), in de rol van directeur bedrijfsvoering & control en plaatsvervangend algemeen directeur. De nieuwe directie gaat het HWBP begeleiden tijdens de uitvoeringsfase, die nu is aangebroken. De wisseling van directie is een gevolg van het samenvoegen van de programma’s HWBP en HWBP2.

“Het HWBP heeft de afgelopen jaren een innovatief dijkversterkingsprogramma neergezet met gedeelde ambitie en een tijdshorizon tot aan 2050 voor de alliantie van 21 waterschappen en Rijkswaterstaat. Goede resultaten zijn behaald: er is een samenwerkingsregeling opgesteld, er zijn financiële afspraken gemaakt, procedures voor programmeren, begroten, beschikken en begeleiden zijn ontwikkeld en er is een alliantie geformeerd”, aldus de Stuurgroep HWBP in een reactie. De Stuurgroep is tevreden over het resultaat dat de directie tot nu toe met het programma bereikt heeft en ziet tegelijkertijd dat er ook een nieuwe fase aanbreekt. “De opstartfase is voorbij, het programma ontwikkelt zich richting een uitvoerende fase waarbij vanaf 2020 het aantal projecten en kilometers sterk toeneemt.”

Zorgvuldige overdracht
De kwartiermakers starten hun nieuwe functies op 1 juni echter nog voor de helft van hun tijd, zodat er een zorgvuldige overdracht kan plaatvinden. Vanaf 1 juli zijn zij volledig aan het werk voor het dijkversterkingsprogramma. De zittende directie gaat nieuwe uitdagingen aan: Richard Jorissen gaat de strategische agenda van Rijkswaterstaat voor het rivierengebied ontwikkelen. Erik Kraaij vervolgt zijn carrière als Programmamanager Samenwerking waar hij de samenwerking tussen RWS en de waterschappen gaat verbreden naar andere terreinen, zoals internationale kennisuitwisseling, energietransitie en duurzaamheid. “Richard Jorissen en Erik Kraaij hebben de afgelopen jaren met hart en ziel bij het HWBP gewerkt. We zijn trots op hetgeen ze hebben bereikt: het opstellen van een samenwerkingsregeling en financiële afspraken, het formeren van een alliantie, het ontwikkelen van procedures voor onze primaire processen,” aldus de Stuurgroep HWBP.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties