header

donderdag, 07 juni 2018 10:59

Meer aandacht voor Smart Mobility op InfraTech 2019

Het Nederlandse wegennet slibt dicht. Bijna maandelijks wordt een nieuw filerecord gemeten. Uit een analyse van kennisinstituut CROW blijkt zelfs dat als we niets doen de filedruk in de komende vijf jaar verdubbelt. Rotterdam Ahoy speelt in op die actualiteit en besteedt tijdens InfraTech 2019 speciale aandacht aan slimmere mobiliteit met een Smart Mobility Plein.

Want toenemende filedruk is niet het enige. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat de behoefte aan parkeerplaatsen in de grote steden in 2040 met 40 procent is afgenomen. Oorzaak? Deelauto’s en zelfrijdende voertuigen. Het toont des te meer aan aan dat we zaken anders moeten aanpakken. Slimmer en beter doordacht. Met minder zwaar materieel en meer technologie. Zonder innovatieve communicatie- en informatietechniek staan we straks allemaal stil.

Smart Mobility biedt nieuwe mogelijkheden
Ook Rijkswaterstaat, traditiegetrouw gastheer van InfraTech, onderkent de noodzaak van Smart Mobility. Karin Visser, hoofdingenieur-directeur Verkeer- en Watermanagement en als proceseigenaar Verkeer- en Watermanagement/Crisismanagement lid van het bestuur van Rijkswaterstaat: "Rijkswaterstaat zet zich in voor vermindering van de filedruk en verhoging van de verkeersveiligheid. Smart Mobility biedt nieuwe mogelijkheden om hier aan bij te dragen. We trekken samen op met andere wegbeheerders, marktpartijen en overheden om de mobiliteit (nog) slimmer te organiseren en onze infrastructuur al voor te bereiden op autonome auto’s.”

Future Proof
Het thema van InfraTech 2019 is 'Future Proof’. En dus krijgt Smart Mobility een prominente plek op de beursvloer. Een eigen plein met ruimte voor iedereen die een slimme oplossing biedt voor problemen die we nu nog nauwelijks zien maar waarmee Nederland veilig, betrouwbaar en bereikbaar blijft. Dat kunnen slimme verkeerslichten zijn of oplaadstroken in het wegdek. Of communicerende verkeersborden. Het Smart Mobiltyp Plein tijdens InfraTech 2019 biedt innovators, fabrikanten, start-ups en technologiebedrijven vier dagen lang een podium om samen hun kennis en ideeën te delen met een groot infra-minded publiek.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties