header

dinsdag, 10 juli 2018 14:59

Bouwend Nederland ondertekent Betonakkoord

In het Betonakkoord maken ketenpartners in de betonindustrie afspraken over circulair gebruik van beton. Dinsdag 10 juli tekende Staatssecretaris Stientje van Veldhoven namens de ministeries van I&W, EZK, LNV en BZK het Betonakkoord. Daarnaast ondertekenden enkele lidbedrijven het akkoord, evenals brancheorganisatie Bouwend Nederland.

Algemeen directeur Fries Heinis is namens Bouwend Nederland aanwezig bij de ondertekening. “We zetten hiermee echt concrete stappen naar circulair gebruik van beton. De hele keten is betrokken bij deze afspraken. We moeten zuinig zijn met onze grondstoffen en waar het kan moeten we ons beton een tweede leven geven. Dat kan op meerdere niveaus, maar het streven is dat in 2030 100% van het gebruikte beton elders weer toegepast kan worden. Van belang is dan ook dat de sector zich blijft vernieuwen, dat er ruimte is voor innovaties én dat het personeelsbestand de juiste omvang heeft en dat de medewerkers goed geschoold zijn en gemotiveerd om mee te werken aan een toekomstbestendige sector. Het feit dat de Staatssecretaris deze afspraken bekrachtigt namens vier ministeries, geeft het belang van het Betonakkoord aan.”

Transitieagenda Circulaire Bouweconomie
Bouwend Nederland vindt het daarnaast belangrijk dat het Betonakkoord direct aansluit bij de uitwerking van de afspraken in de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie. “Het belang van het vaststellen van een meetmethodiek circulariteit en de integratie van circulariteit in de Nationale Milieu Database is van toepassing op alle materialen, en gaat dus verder dan beton alleen.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties