header

dinsdag, 17 juli 2018 12:14

Arcadis helpt zes gemeenten in Limburg klimaatbestendiger maken

Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis helpt zes gemeenten in de Limburgse stadsregio Parkstad klimaatbestendiger te maken. Extreme regenval, hitte en droogte zijn in de toekomst het gevolg van de veranderingen in het klimaat. Om de goede kwaliteit van de leefomgeving te handhaven gaan deze gemeenten in samenwerking met Waterschap Limburg en de Waterleidingmaatschappij Limburg bekijken welke aanpassingen zij moeten doen om dat te garanderen, aldus Arcadis.

Het gaat om de gemeenten Voerendaal, Simpelveld, Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Arcadis helpt met het opstellen van een water- en rioleringsplan, waarvan visie, beleidskaders en het formuleren van maatregelen ten aanzien van klimaatadaptatie een onderdeel zijn. Ook rekent Arcadis de financiële consequenties hiervan door zodat deze gemeenten de beste keuze kunnen maken.

Klimaatrobuust
Geen plek in Nederland is hetzelfde. "De organisaties moeten het gebied klimaatrobuust maken’’, zegt David van Raalten, programmamanager klimaatadaptatie van Arcadis. "Grotere pieken moeten ze sneller afvoeren. Het is goed te zien dat verduurzaming van het lokaal waterbeheer hoog op de agenda staat. Door nu slim te kijken kunnen de waterpartners investeringen beter afstemmen en op de lange termijn veel geld uitsparen.’’
Dit doet Arcadis overigens niet voor het eerst, want er is ook werk verricht met het klimaatbestendiger maken van Utrecht, Den Haag en Rotterdam, de gemeenten binnen de samenwerkingsregio Zaanstreek, het samenwerkingsverband waterketen Peelgemeenten, het samenwerkingsverband waterketen Land van Cuijk, de fusiegemeente West Betuwe, Schiphol en vliegbasis Eindhoven.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties