header

maandag, 03 september 2018 08:44

Den Haag verkent toekomst van steden aan zee

Hoe creëren wij waarde aan, op en met de zee? Met 11 km kustlijn in één van de meest dichtbevolkte en technologisch ontwikkelde gebieden ter wereld, is Den Haag de aangewezen stad om de toekomst van steden aan zee te verkennen. Vandaar dat de stad van 19 t/m 21 oktober het Sea Sights Festival organiseert rond de boulevard en op de Pier van Scheveningen. Met o.a. een expo, een summit en een debat verkennen we onze toekomst aan zee.

De Sea Sights Summit begint op de Pier. ’s Middags vervolgt het programma in het Scheveningse Kurhaus. Projectontwikkelaars, onderzoekers naar mariene ecosystemen, beleidsmakers en ondernemers gaan met elkaar in gesprek over de gezamenlijke toekomst aan zee. Een uitdagend, inhoudelijk programma met sprekers uit zowel wetenschappelijke als beleidsmatige hoek, wordt afgewisseld met interactieve workshops.
Eén van de sprekers is Joop Mulder, grondlegger van Theaterfestival Oerol op Terschelling en directeur van Sense of Place: "Laten wij de verhalen van het landschap bloot leggen. Door culturele landschapsontwikkeling betrekken we de burger meer bij de ontwikkelingen rondom kustbeheer. We laten dan veel beter zien waar we sterk in zijn, waardoor er draagvlak ontstaat."

Sprekers
Verschillende sprekers gaan in op alle aspecten die een rol spelen bij bouwen op en aan zee. Zo schetst Dirk Sijmons, initiatiefnemer van ‘An Energetic Odyssey’, het belang van een gezamenlijk toekomstbeeld om grootschalige veranderingen van de grond te tillen. Ook de praktische kant van bouwen in en aan zee komt aan bod; Karina Czapiewska van Blue21 vertelt over de ontwikkeling van drijvend bouwen, Marijn Spoelstra van KonderWessels gaat samen met beleidsmakers van kustgemeenten in op innovatieve (kust)gebiedsontwikkeling. En natuurlijk er is aandacht voor de laatste stand van de techniek, met een aantal start-ups op het podium.

Sea Sights Expo | 19 t/m 21 okt | Boulevard Scheveningen
De vrij toegankelijke Sea Sights Expo laat in tien zeecontainers de huidige stand van de techniek zien. Bijvoorbeeld op het gebied van energieopwekking op zee en natuurlijke kustversterking.

Sea Sights Summit | 19 okt | Pier en Kurhaus Scheveningen
De Sea Sights Summit biedt een dag lang inspiratie en discussie voor beleidsmakers, projectontwikkelaars en ondernemers aan zee. Het volledige programma is te vinden op www.seasights.nl/summit.

Sea Sights Debat | 20 okt | Pier Scheveningen
Ooit een debat meegemaakt over de toekomst aan onze kust tussen beleidsmakers, politici en bewoners? Doe mee met het sea Sights Debat! Deelname is gratis.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties