header

woensdag, 05 september 2018 14:53

Rotterdam verkozen tot één van drie internationale havensteden

Tijdens de SMM in Hamburg, de tweejaarlijkse, internationale beurs voor maritieme economie, is vandaag aangekondigd dat Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa, één van de drie internationale havensteden is die is uitgenodigd voor een nieuwe wereldwijde beweging: ‘An Oceanic Awakening’.

Dit initiatief heeft als doel de wereldwijde maritieme en energiesectoren radicaal te transformeren tot een efficiënt, ecologisch verantwoord en digitaal verbonden ecosysteem. Om de dialoog op gang te brengen heeft initiatiefnemer Wärtsilä ‘SEA20’ opgericht: een internationaal forum voor ’s werelds belangrijkste Smart en Ecologisch Ambitieuze (SEA) havensteden. Naast Rotterdam zijn Hamburg en Helsinki de eerste steden die zich bij het initiatief aansluiten.

Ambitieuze plan
Tijdens de internationale persconferentie vandaag in Hamburg presenteerde Marco Ryan, Chief Digital Officer & Executive Vice President van Wärtsilä Corporation, het ambitieuze plan om de twintig belangrijke havensteden aan elkaar te verbinden met SEA20. Dit zal in 2020 leiden tot een netwerk van steden dat gezamenlijk grootschalige veranderingen in de globale maritieme sector wil gaan bewerkstelligen. Vanuit Rotterdam werden in het voortraject onder andere Havenbedrijf Rotterdam en BlueCity betrokken om in Hamburg te discussiëren, gezamenlijk met sleutelfiguren en influencers van alle andere havensteden. De visies die hieruit zijn voortgekomen, geven een beeld van de wijze waarop havensteden de relatie tussen stad en zee kunnen herinrichten om tot een duurzamer ecosysteem te komen en een oplossing voor de stedelijke groei. Begin oktober wordt gepresenteerd hoe deze toekomstvisies in Rotterdam geïmplementeerd zouden kunnen worden.

Eerste drie grote havensteden slaan handen ineen
Met de launch van de SEA20 heeft Wärtsilä allereerst Hamburg, Helsinki en Rotterdam uitgenodigd. In een actieve samenwerking met de andere steden wordt gezocht naar praktische oplossingen, manieren om nieuwe technologieën actief toe te passen en slimmere manieren van zakendoen en samenwerken over en via de oceanen tot stand te brengen en te reglementeren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties