header

donderdag, 06 september 2018 11:23

Dijken Stevensweert, Ohe en Laak, Grevenbicht en Roosteren gereed

Op dinsdag 4 september heeft de officiële oplevering van de dijkversterkingsprojecten Stevensweert, Ohé en Laak, Grevenbicht en Roosteren op een knallende manier plaatsgevonden. De dijktrajecten behoren tot de langste dijkversterkingen die nu zijn opgeleverd. Bestuurder Rein Dupont van Waterschap Limburg schoot voor de oplevering samen met enkele partners een historisch kanon af op de Maasdijk in Stevensweert. Dit gebeurde onder leiding van schuttersvereniging Rochus Compagnie.Rein Dupont schoot, mede namens wethouder Peter Pustjens van gemeente Echt-Susteren, wethouder Kim Schmitz van gemeente Sittard-Geleen, Nina Schurer van gemeente Maasgouw en Chris Ploegmakers, directeur van aannemer Ploegam, een historisch kanon af.
Ook bewoners die het meeste te maken hebben gehad met de werkzaamheden aan de dijken ontvingen een uitnodiging voor de oplevering. Rein Dupont: “De inwoners van deze dorpen houden droge voeten door de opgeleverde versterkte dijken; deze zijn verbreed en op sommige plaatsen ook verhoogd. Zo voldoen ze aan de landelijke eisen voor hoogwaterveiligheid en wordt het gevaar voor overstroming beperkt. We hebben veel inspanningen gedaan om alles te realiseren wat we voor ogen hadden met deze klassieke dijkversterkingen. We hebben twee jaar de tijd genomen, omdat we weten dat het tijd vergt om alles goed te implementeren. Het resultaat mag er dan ook wezen en kunnen we met z’n allen trots op zijn.”

Kunst en Excursie Heemkundekring

De Maasdijk in Stevensweert was tijdens de feestelijke oplevering opgeluisterd door een aantal kunstwerken van kunstenares Nicole Skipp. Zij is aangesloten bij de KunstWerkPlaats in Venray en gaf ter plaatse uitleg over haar kunstwerken. Na afloop verzorgde gids Piet Vinken van Heemkundekring Echter Landj voor genodigden én bewoners van de dorpen een excursie. Hij stond onder andere stil bij de historie van de dorpen en de dijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties