header

vrijdag, 28 september 2018 16:21

Eerste editie European Water Technology Week trekt duizend deelnemers

De eerste editie van de European Water Technology Week in Leeuwarden heeft duizend individuele bezoekers mogen verwelkomen. Veel gasten kwamen meerdere dagen, waardoor de afzonderlijke dagen elk door bijna zeshonderd personen werden bezocht.

De EWTW omvatte het Wetsus Congress, met een uitgebreid wetenschappelijk programma en WaterLink van de WaterAlliance, met de focus op business. Daarnaast werd voor jongeren de EIT Raw Materials Science Fair gehouden en organiseerde de Provincie Fryslan de IJsselmeertop. Op donderdag namen tientallen mensne deel aan water tech tours door de provincie. Daarnaast bezochten op zaterdag drieduizend mensen de Open Dag/Experience Day van de WaterCampus Leeuwarden.

Hoge onderscheiding
Tijdens het Wetsus Congress ontving Joop Kruithof, lid van de Wetsus programmaraad, uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer een hoge onderscheiding. Kruithof werd vanwege zijn grote verdiensten voor de watertechnologiesector benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De jaarlijkse Marcel Mulder Award voor uitmuntende prestaties tijdens hun onderzoek bij Wetsus ging naar de onderzoekers Jaap Dijkshoorn en Victor Ajao.

Overeenkomst
Op maandagmiddag presenteerden zes watertechnologiehubs van over de hele wereld zich, uit de Verenigde Staten, Israël, Singapore, Zuid-Korea, China en uiteraard WaterCampus Leeuwarden. Tijdens de afsluiting op woensdag tekenden de zes een overeenkomst, met als doel om de samenwerking van deze internationale watertechnologiehubs verder uit te bouwen. Tijdens het WaterLink-gedeelte van de EWTW werd ook de Water Alliance Innovation Stimulation Award uitgereikt, na pitches van de tien deelnemers kwam het bedrijf Hydraloop als winnaar uit bus.

De organiserende instellingen van WaterCampus Leeuwarden, Wetsus en WaterAlliance, willen de EWTW oprnieuw organiseren in 2020, in de week van 21 september.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties