header

donderdag, 04 oktober 2018 11:17

Bovenlandsesluis Aa en Maas wint Nationale Sluizenrestauratieprijs

Waterschap Aa en Maas heeft voor de restauratie van de Rijksmonumentale Bovenlandsesluis in Waalwijk de Nationale Sluizenrestauratieprijs 2018 gewonnen. Dat werd onlangs op de Nationale Sluizendag in Marknesse bekendgemaakt.

De Bovenlandse sluis is gebouwd in 1898 en is in de zomer van 2017 volledig gerestaureerd. Het Rijksmonument is nog steeds een onmisbaar onderdeel van de primaire kering.

Educatieve buitenruimte
Bij de restauratie zijn het metselwerk, het beton en de natuurstenen onderdelen van de sluis hersteld. Ook zijn de schuiven gerepareerd of vervangen. Tegelijkertijd is de volledige technische installatie aangepast en voorzien van techniek die het mogelijk maakt om de sluis op afstand te besturen en te controleren. Er is ook een educatieve buitenruimte gecreëerd en is er een vissluis aangebracht.

Kwaliteit
Dagelijks bestuurder William de Kleijn van waterschap Aa en Maas: “We zijn bijzonder blij met deze waardering voor de restauratie van deze sluis. Bij de aanbesteding hebben we ook uitdrukkelijk gekeken naar de kwaliteit.”

Cultureel erfgoed
De onderscheiding, ingesteld door de Stichting Historische Sluizen en Stuwen in Nederland (HSSN), werd uitgereikt tijdens de Nationale Sluizendag in Marknesse. De HSSN zet zich in voor behoud van het cultureel erfgoed van de sluizen en stuwen, als belangrijk en kenmerkend onderdeel van het cultureel erfgoed. De Nationale Sluizendag wordt in nauwe samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten georganiseerd en vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties