header

donderdag, 04 oktober 2018 14:50

Waterschap Limburg zoekt innovatieve oplossingen

Het klimaat verandert en dat gaat sneller dan verwacht. Problemen door de klimaatverandering zijn al duidelijk zichtbaar. Waterschap Limburg stelt daarom twee keer € 15.000 euro beschikbaar voor bedrijven en startups die met innovatieve oplossingen komen tegen wateroverlast, droogte of hittestress. Bedrijven kunnen zich presenteren tijdens de inspiratiemarkt op het symposium ‘Hitte zonder stress’ op 24 oktober in Roermond.

Michel Bouts, bestuurder van Waterschap Limburg en juryvoorzitter van de innovatieprijzen: “Klimaatverandering staat hoog op de agenda in Limburg. Als waterschap werken we al met vele betrokken partijen samen; niet alleen overheden zoals provincie en gemeentes, maar ook inwoners en bedrijven vragen we om mee te doen. Nieuwe en slimme oplossingen zijn nodig om de problemen het hoofd te kunnen bieden. Daarom organiseren we als waterschap een bedrijveninspiratiemarkt en loven we twee innovatieprijzen van € 15.000 uit voor bedrijven met innovatieve, bruikbare oplossingen.”

Bedrijveninspiratiemarkt
Tijdens de bedrijveninspiratiemarkt op 24 oktober kunnen bedrijven en startups met innovatieve oplossingen tegen hittestress, wateroverlast en/of droogte hun product of idee presenteren aan de bezoekers van het symposium ‘Hitte zonder stress’: bestuurders en beleidsmakers van gemeenten, provincies, waterschappen, commerciële bedrijven en andere stakeholders. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Een unieke gelegenheid om innovatieve oplossingen aan een grote groep te presenteren.

 De deelnemers aan de innovatiemarkt dingen bovendien mee naar twee innovatieprijzen: een waardering van een onafhankelijke jury (juryprijs) en de bezoekers (publieksprijs) voor de meest innovatieve oplossing tegen (de gevolgen van) hittestress, wateroverlast en/of droogte. Drie initiatieven mogen tijdens het evenement hun oplossing live op het podium pitchen. De jury bepaalt wie de juryprijs later die dag in ontvangst mag nemen. De aanwezige bezoekers bepalen wie de publieksprijs wint. De gewonnen geldprijzen dienen te worden ingezet voor een pilot met de innovatie in samenwerking met Waterschap Limburg.

Meer informatie, voorwaarden en aanmelden: http://symposium.hittezonderstress.nl/2018/innovatieprijzen/.

Aanmelden kan nog tot 15 oktober.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties