header

zondag, 14 oktober 2018 19:54

Bouw circulair viaduct bij Kampen

Rijkswaterstaat, aannemer Van Hattum en Blankevoort en prefab-bouwer Consolis Spanbeton bouwen eind 2018 samen het eerste circulaire viaduct van Nederland. Dat doen ze vlakbij Kampen, waar het viaduct getest gaat worden door werkverkeer bij de bouw van de Reevesluis.

Rijkswaterstaat experimenteert binnen het project met nieuwe techniek en brengt een nieuwe manier van samenwerken in de praktijk. Ook deelt ze de kennis die het project oplevert met andere partijen om bij te dragen aan de ontwikkeling van circulair bouwen. Dat doet Rijkswaterstaat binnen een open leeromgeving.

Circulair viaduct
Het viaduct is circulair, omdat de betonnen elementen, waar het viaduct uit bestaat, op een andere locatie volledig en ongeschonden opnieuw bruikbaar zijn. Zo is er geen afval, zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig en worden gebruikte grondstoffen op de meest hoogwaardige manier opnieuw gebruikt. Dit is het eerste betonnen viaduct in Nederland dat zo wordt gebouwd.

Nieuwe manier van samenwerken
Bij dit project werkt Rijkswaterstaat ook op een nieuwe manier samen. Om de circulaire innovaties verder te brengen wil Rijkswaterstaat nauwer betrokken zijn bij de ontwikkeling ervan. Daarom werkt ze bij dit project al vanaf het begin intensief samen met de bouwers en leveranciers. Samenwerking binnen de hele keten is noodzakelijk om volledig circulair bouwen mogelijk te maken.

Open leeromgeving
Met het circulaire viaduct creëert Rijkswaterstaat een open leeromgeving waarbinnen ze haar kennis deelt met iedereen die een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van circulair bouwen. Dat doet Rijkswaterstaat om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Ook daagt ze iedereen uit die zelf kennis heeft van circulair bouwen om die binnen de leeromgeving te delen. Meedoen? Stuur een e-mail.
Met het eerste circulaire viaduct van Nederland draagt Rijkswaterstaat zo op een innovatieve wijze bij aan de duurzame ambities van Rijkswaterstaat en Nederland. Namelijk: 49 procent minder CO2-uitstoot (ten opzichte van 1990) én circulair werken in 2030.
Het viaduct wordt gebouwd bij het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta nabij Kampen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties