header

maandag, 19 november 2018 12:32

Mourik benoemt 71 personeelsdirecteuren

In de strijd om technisch personeel te werven, heeft Mourik 71 personeelsdirecteuren aangesteld. Het gaat om een tijdelijke benoeming tijdens de arbeidsmarktcampagne ‘Wie zegt mij dat ik beter af ben bij Mourik’, die vandaag van start gaat op sociale media. Hiermee stapt het familiebedrijf af van uitsluitend reguliere personeelsadvertenties en brengt het geïnteresseerden in direct contact met hun mogelijk toekomstige collega’s via WhatsApp en in een persoonlijk gesprek.

"We hebben in Nederland en België in totaal 71 collega’s geselecteerd die het gezicht worden van onze campagne ‘Wie zegt mij dat ik beter af ben bij Mourik’. Elk gezicht, variërend van zijn of haar toekomstige collega, leidinggevende of assistent wordt ingezet om de belangrijkste vacatures bij Mourik in te vullen. In totaal hebben we dus 71 ‘personeelsdirecteuren’ die direct contact hebben met kandidaten", stelt Kees Jan Mourik, bestuursvoorzitter van Mourik.
Mourik: "In de online-campagne staat bij elk gezicht een WhatsApp-koppeling en telefoonnummer. Iedereen die meer wil weten over werken bij Mourik kan direct contact opnemen en de collega’s het hemd van de lijf vragen over de vacature en het bedrijf. Deze manier lijkt ons succesvoller dan de geijkte personeelsadvertenties die eenrichtingsverkeer zijn. Bovendien zijn we door vakblad Cobouw uitgeroepen tot een van de drie beste werkgevers van Nederland, dus we hebben een mooi verhaal te vertellen over werken bij Mourik."

Krappe arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt in de branches waarin Mourik actief is, is krap. Het is dan ook een must om die op een onderscheidende en relevante manier te benaderen. RedpepperArbeidsmarktCommunicatie ontwikkelde samen met Mourik de strategie, het concept en de uitwerking voor deze campagne, gebaseerd op een serie interne interviews. Hieruit bleek een zeer hoge tevredenheid bij medewerkers over werken bij Mourik. Het idee om de mensen zelf te laten vertellen hoe leuk het is om bij Mourik te werken is vervolgens eigentijds vertaald met toepassing van de meest actuele technologische communicatiemiddelen. Daarmee straalt het bedrijf niet alleen innovatie en vertrouwen in de eigen medewerkers uit, maar maakt contact voor kandidaten ook heel laagdrempelig.
Mourik zoekt vooral medewerkers die een passie hebben voor innovatie. "Als familiebedrijf willen we daarin vooroplopen. Voorbeeld hiervan is antivriesasfalt zodat fietsers niet meer wegglijden als het gevroren heeft. Of een volautomatische lasrobot die puntgave verbindingen maakt waardoor raffinageprocessen sneller weer operationeel zijn."
Mourik: "We hebben op dit moment meer dan zestig vacatures. Van betonreparateur tot projectleiders. Onze campagne start op 19 november aanstaande. Het zou fantastisch zijn als we door deze baanbrekende actie het nieuwe jaar met een voltallige bezetting in kunnen gaan."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties