header

maandag, 26 november 2018 13:57

Jubileum Van Oord gevierd met internationaal symposium

Met topdiplomate Christiana Figueres als gastspreker, vierde Van Oord op 23 november het 150-jarig bestaan tijdens een internationaal symposium. Naast thema’s als klimaatverandering en energietransitie werd ook aandacht geschonken aan het Nederlandse waterbouwverleden door de presentatie van het boek Grondleggers. Van Oord staat in 2018 stil bij het 150-jarig jubileum door aandacht te geven aan de rijke waterbouwgeschiedenis en de uitdagingen van nu, zoals klimaatverandering en energietransitie.

Op 23 november 2018 vond het symposium ‘Mastering the Elements’ plaats in de Laurenskerk, Rotterdam. Van Oord heeft Ms Christiana Figueres uitgenodigd als gastspreker op het symposium. Ms Figueres was hoofdonderhandelaar van de Verenigde Naties bij de totstandkoming van het Parijs Klimaatakkoord in 2015. Zij benadrukte het belang van het bereiken van klimaatakkoorden om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Naast actuele thema’s is er ook stilgestaan bij het Nederlandse waterbouwverleden. Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser nam het eerste exemplaar van het boek Grondleggers in ontvangst. Dit boek is geschreven door maritiem historica Joke Korteweg, die vier jaar onderzoek deed naar de geschiedenis van Van Oord en zijn rechtsvoorgangers. Het resultaat is een verhaal over de Nederlandse baggeraars en de historische ontwikkeling vanuit het vakmanschap naar een professionele maritieme industrie. Het boek is uitgegeven door Balans.

Winnaars Innovation Challenge
De afgelopen maanden heeft Van Oord acht ondernemers begeleid bij het opstellen van een professioneel bedrijfsplan. Dit als onderdeel van de Van Oord Innovation Challenge, een wedstrijd voor start-ups en scale-ups die werk willen maken van een betere toekomst. Tijdens het symposium kreeg de winnaar de kans om zijn innovatie te presenteren aan het publiek. De winnaar ontving een exclusief eenjarig partnerschap met Van Oord.

Afsluiting jubileumjaar
In december wordt het jubileumjaar afgesloten met een tweedaags evenement rond de doop van Van Oord’s nieuwe sleephopperzuiger Vox Amalia. Op 14 december zal Hare Majesteit Koningin Máxima, in aanwezigheid van medewerkers en gasten, de doopceremonie verrichten aan de Cruise Terminal in Rotterdam.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties