header

donderdag, 24 januari 2019 15:08

Geoprofessionals gezocht voor de GeoWeek

In 2019 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) de dertiende editie van de GeoWeek! Van 3 tot en met 7 juni 2018 gaan er weer duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie. Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, zoals in de bodem, water- en geo-informatiesector. Zo gingen leerlingen afgelopen jaar bij bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten de kwaliteit van het water, analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel en vonden uit hoe een stevige dijk gebouwd kan worden.

Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs en klas 1-3 van het voortgezet onderwijs krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel of studiekeuze.

Activiteiten die u als GeoProfessional kunt aanbieden:
• Op expeditie naar een GeoBedrijf: u stelt uw deuren open om leerlingen te laten zien hoe hun toekomstige werkomgeving eruit kan zien als zij kiezen voor een geo-toekomst.
• Op expeditie met een GeoProf: als professional bezoekt u leerlingen in de klas om te vertellen over uw werk, de bodem, water, ruimtelijke informatie, of een ander ‘geo’-onderwerp.
• Op expeditie met GeoVeldwerk: u ontvangt leerlingen op een veldwerklocatie om ze in de praktijk kennis te laten maken met uw werk en het type activiteiten en machines die daarbij komen kijken.

U kunt zelf bepalen op welk moment, hoe vaak en over welk onderwerp u de expeditie in de GeoWeek aanbiedt. Bedrijven en organisaties kunnen tot begin februari hun expedities opgeven. Deelname is gratis. Kijk op www.geoweek.nl voor meer informatie of mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.." target="_blank"> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties