header

donderdag, 24 januari 2019 17:11

Rijkswaterstaat en Techniek Nederland werken aan slimme infrastructuur

Rijkswaterstaat en Techniek Nederland, de ondernemersorganisatie van installateurs en technisch dienstverleners, hebben afspraken gemaakt om de grote maatschappelijke opgaven op het gebied van infratechniek samen aan te pakken. De organisaties bundelen hun kennis en kracht om de infrastructuur van ons land te vernieuwen en te verduurzamen. Directeur-generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat en voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland bekrachtigden de samenwerking op 22 januari in het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Directeur-generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat is blij met de afspraken: "Voor de modernisering van onze infrastructuur is slimme techniek onmisbaar. Samenwerking met de infraleden van Techniek Nederland is daarom van groot belang."Uitgangspunt voor de afspraken is de Marktvisie van Rijkswaterstaat. Blom: "Rijkswaterstaat en Techniek Nederland gaan intensiever met elkaar samenwerken. We hebben elkaar hard nodig; in de fase van de eerste ideevorming over een infrastructureel project, bij de uitvoering van het project én in de fase van beheer en onderhoud."

Instroom van technici
Om de infrastructuur te moderniseren zijn de komende jaren tienduizenden extra technici nodig. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: "Het tekort aan technici is nu al nijpend en wordt alleen maar groter. Daarom gaan we er samen met Rijkswaterstaat alles aan doen om de sector aantrekkelijker te maken voor jongeren." Het belang van innovatieve technieken en digitalisering in infrastructurele projecten wordt steeds groter. Terpstra: "Om de razendsnelle technische ontwikkelingen bij te kunnen houden, moeten technici zich blijven ontwikkelen. Ook daarin gaan Rijkswaterstaat en Techniek Nederland samenwerken." Beide organisaties zoeken daarbij de verbinding met brancheorganisaties zoals Nederland ICT, Astrin en FHI.

Samenwerking
De samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Techniek Nederland krijgt gestalte via onder meer periodiek overleg tussen de directeuren van een aantal infrabedrijven en de directie van Rijkswaterstaat. Op bestuursniveau zal afstemming plaatsvinden tussen vertegenwoordigers van de vakgroep Infratechniek van Techniek Nederland en directeuren van de verschillende landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties