header

dinsdag, 05 februari 2019 11:04

Flexival 2019 van het COB

Nieuwe inzichten, dwarsverbanden en humor zijn vaste ingrediënten van het Flexival. Een congres voor out-of-the-boxdenkers en zij die dat willen worden. Het Flexival is dan ook bij uitstek geschikt voor een feestje. Daarom wordt op de eerstvolgende editie het eerste exemplaar van de verkenning Common ground voor ondergrondse infra uitgereikt. Het samenspel tussen ruimtelijke ordening en kabels en leidingen zal de hele dag het centrale thema zijn.

In het plenaire programma wordt dit jaar het resultaat van Common ground voor ondergrondse infra gepresenteerd: een analyse van de ondergrondse kabel- en leidingeninfrastructuur in Nederland. Tjeerd van der Zwan, burgemeester van Heerenveen en secretaris van de VNG, en Steven Adriaanse, burgemeester van Woensdrecht en voorzitter van het GPKL, zullen het eerste exemplaar van het rapport in ontvangst nemen.

Debat
Na de uitreiking volgt een bestuurlijk debat over de toekomst van kabels en leidingen. We moeten ons met elkaar realiseren dat de ondergrond geen ligplaats is voor wat we kwijt willen, maar een randvoorwaarde voor onze gezondheid en de economie in Nederland. Met de energietransitie, het 5G-netwerk en de klimaatopgave als aanjagers is dit hét moment om te acteren. De betrokkenen op projectniveau hebben hun handen vol met dagelijkse strubbelingen en zij missen de strategische positie. Voor dit soort vraagstukken zijn ook anderen aan zet.
Interactief
Na het plenaire deel zijn er interactieve en creatieve workshops waarin met een andere blik naar een (technisch of niet-technisch) onderwerp wordt gekeken. Een aantal onderwerpen staan al vast, maar suggesties zijn nog van harte welkom.

Aanmelden en meer informatie op www.cob.nl.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties