header

dinsdag, 05 februari 2019 14:53

De Tractaatweg Tracteert

De Tractaatweg organiseert op zaterdag 16 februari 2019, in Axel en Westdorpe, een minifestival om de oplevering en overdracht van de Tractaatweg te vieren. Onder de noemer ‘de Tractaatweg Tracteert’ zal deze dag de zogenaamde ‘Tractaatiebus’ over de weg rijden met aan boord alle ingrediënten voor een klein feestje.


Het afgelopen jaar er is op Zeeuws-Vlaanderen hard gewerkt om de Tractaatweg beter, sneller en veiliger te maken. In veertien maanden tijd zijn alle verkeerslichten vervangen door viaducten met rotondes en zijn de rijbanen verdubbeld. De klus is geklaard en de weg wordt op 18 februari 2019 officieel opgeleverd en overdragen aan de ‘wegbeheerder’ Provincie Zeeland. In het verlengde hiervan organiseert de Tractaatweg een minifestival voor omwonenden.

Tractaatiebus
“Naast de organisatie van een bijeenkomst voor genodigden, waarbij we de weg officieel overdragen en de minister van Infrastructuur en Waterschap aanwezig zal zijn, wilden we ook heel graag iets voor de direct omwonenden doen”, vertelt Marjolein van Ooijen communicatieadviseur bij de Tractaatweg. “Uiteindelijk hebben we een ludieke actie bedacht, waarbij we met een Engelse dubbeldekker uit de jaren zestig een bezoek gaan brengen aan Axel en Westdorpe. De bus dopen we tijdelijk om tot ‘Tractaatiebus’ en vullen we met lekkers en entertainment. Vervolgens gaan we op pad om er samen een gezellig feestje van te maken!”

Minifestival
Onder de noemer ‘de Tractaatweg Tracteert’ wordt koek en zopie uitgedeeld aan de bezoekers. Daarnaast is er live muziek van singer/songwriter Stan Bor en kunnen kinderen genieten van de ballonvouw- en goochelkunsten van Wallie. Ook zijn medewerkers van het project aanwezig die er van alles over kunnen vertellen. "Het wordt een echt mini pop-upfeestje. Want na een paar uur pakken we de hele boel weer in en rijden we door naar Westdorpe", aldus van Ooijen.

Tijden en locaties
Inwoners van Axel kunnen, tussen 12.00 en 15.00 uur, voor een hapje en drankje terecht op de Markt (voor museum het Warenhuis). Vervolgens rijdt de ‘Tractaatiebus’ door naar de Kirke waar inwoners van Westdorpe vanaf 16.00 tot 18.00 uur kunnen langskomen. Ook mensen die niet in één van deze dorpen wonen, maar wel regelmatig gebruik van de weg maken, zijn van harte welkom.
Een ritje in de Tractaatiebus behoort ook tot de mogelijkheden. De bus vertrekt om 15.00 uur vanaf de Markt in Axel. De rit over de Tractaatweg duurt ongeveer een half uur en de bus rijdt vervolgens terug naar Axel. Reserveer een stoel door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het onderwerp ‘meerijden met Tractaatiebus’ en geef aan met hoeveel personen u wilt meerijden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties