header

donderdag, 28 februari 2019 14:06

Aanleg fietstunnel Innovatieweg van start

Onder de Innovatieweg in Terneuzen wordt een fietstunnel aangelegd. Op 28 februari 2019 hebben Provincie, Dow Benelux, Valuepark Terneuzen, N.V. Westerscheldetunnel en de gemeente Terneuzen de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst gezet. Daarna onthulden de betrokken bestuurders samen het bouwbord. Met de aanleg van deze fietstunnel verdwijnt een gevaarlijke oversteek voor fietsers tussen Biervliet en Terneuzen. Daarnaast verbetert de doorstroming van het autoverkeer op de nabijgelegen rotonde.

Het wordt steeds drukker op de wegen van en naar het Maintenance Valuepark en Dow Benelux. Dat leidt regelmatig tot opstoppingen rondom het knooppunt Tunnelweg, vooral in de ochtend- en avondspits. De filevorming heeft zijn weerslag op andere wegen in de buurt, zoals de Westerscheldetunnelweg (N62).
Met de aanleg van een fietstunnel en het fietspad hier naartoe wordt de route voor fietsers naar Dow en het MVP een stuk veiliger. Nu loopt het fietspad langs de rotonde en moeten fietsers de weg oversteken. Dat vinden we geen gewenste situatie. Daarom leggen we in het voorjaar een fietstunnel aan die onder de Innovatieweg door gaat. Zowel schoolgaande jeugd uit Hoek en Biervliet als Dow-medewerkers doen er hun voordeel mee. Daarnaast verbetert de doorstroming van het autoverkeer op de nabijgelegen rotonde in de Herbert H. Dowweg, omdat fietsers de weg niet meer kruisen. Nu komt het nog regelmatig voor dat automobilisten die voorrang verlenen, zorgen voor filevorming richting sluizencomplex en richting oostelijke baan van de Westerscheldetunnelweg.

Wat gebeurt er nog meer?
Naast deze maatregel start de Provincie voor de zomer samen met partners in het gebied een onderzoek naar concrete maatregelen die de doorstroming en verkeersveiligheid op en rondom het knooppunt Tunnelweg verbeteren. Daarnaast zetten de bedrijven rondom de Tunnelweg in op andere manieren om ervoor te zorgen dat er minder auto’s op de weg rijden. Zo stimuleren ze carpooling, fietsen naar het werk en spreiding van werktijden.

Wie doet wat?
Vijf partijen hebben de krachten gebundeld om het project mogelijk te maken: Provincie Zeeland als eigenaar en beheerder van het nieuwe fietspad, Valuepark Terneuzen als opdrachtgever van de aanleg en toekomstig eigenaar van de fietstunnel, Dow Benelux, de N.V. Westerscheldetunnel en de gemeente Terneuzen. De Provincie neemt de helft van de kosten voor haar rekening. De overige partijen financieren de andere 50 procent.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties