header

donderdag, 07 maart 2019 10:08

Naamwedstrijd Tunnelboormachine RijnlandRoute van start

In juni 2019 start de Tunnelboormachine (TBM), van 100 meter lang en 11 meter hoog, ter hoogte van het recreatiegebied Vlietland met het boren van de eerste tunnel voor de RijnlandRoute. Voordat deze tunnelboormachine de eerste meters aflegt, wordt zij ingezegend. Dit is een oude traditie ter bescherming van mijnwerkers en tunnelbouwers. Volgens de traditie krijgt de boor ook een naam, anders kan er niet worden gestart met boren. Daarom organiseert de provincie Zuid-Holland in samenwerking met aannemerscombinatie Comol5 een naamwedstrijd.

Aan een aantal vooraf geselecteerde scholen langs het tracé van de RijnlandRoute is gevraagd om mee te doen. Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland en jurylid, richt zich daarvoor tot de leerlingen uit groep 6, 7 en 8: “Ik wil jullie vragen om mij hierbij te helpen. Bedenk een naam voor de TBM en misschien staat die naam dan wel op de boormachine die gaat boren!” Een deskundige jury met vertegenwoordigers van de provincie en aannemerscombinatie Comol5 beoordeelt alle inzendingen en kiest maximaal vijf namen uit. Bij de beoordeling van de namen kijkt de jury of de namen creatief, inspirerend en aansprekend zijn.

Iedereen mag stemmen
Vanaf 8 april zijn de beste namen op www.rijnlandroute.nl te vinden en dan mag iedereen via de site of in het informatiecentrum RijnlandRoute zijn of haar voorkeur aangeven. De naam met de meeste stemmen wordt dan de definitieve naam van de TBM.

Speciale Tunnelboordagen
Scholen langs het tracé van de toekomstige RijnlandRoute krijgen - als de wedstrijd loopt - de kans om deel te nemen aan de speciale Tunnelboordagen in het informatiecentrum RijnlandRoute. Er is een gratis en leuk programma voor groep 6, 7 en 8 samengesteld, gericht op het tunnelboorproces. Dit educatieve programma blijft ook na de wedstrijd beschikbaar voor scholen.

Unieke prijs
De klas die de winnende naam verzint, krijgt een unieke kans om aanwezig te zijn bij de inzegening van de Tunnelboormachine en mag de zelf verzonnen naam van de nieuwe TBM onthullen. Dit zal net voor de start van het boren plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties