header

maandag, 15 april 2019 13:29

Bovenrolwagens voor de deuren nieuwe zeesluis gereed

Deze week zijn de twee bovenrolwagens voor de sluisdeuren van de nieuwe zeesluis IJmuiden vanuit Krimpen aan den IJssel naar het Logistiek Centrum van aannnemersconsortium OpenIJ in Amsterdam verscheept.

De afmetingen van de bovenrolwagens zijn 14 x 7 meter en zijn 5,5 meter hoog. Het gewicht van elke bovenrolwagen is 200 ton. De bovenrolwagens drijven de sluisdeuren aan met in totaal zes hydromotoren. Dit gebeurt door aandrijfwielen, zogenaamde bonkelaars, die ingrijpen op een pennenbaan, waardoor de deur heen en weer wordt geduwd over de drempel. De twee bovenrolwagens worden geplaatst aan de twee operationele deuren. De bovenrolwagens zullen de komende periode worden getest op het Logistiek Centrum in Amsterdam door OpenIJ.
Het staalwerk en de werktuigbouwkundige onderdelen voor deze bovenrolwagens zijn in opdracht van OpenIJ vervaardigd door Hollandia Infra in Krimpen aan den IJssel. De hydraulische onderdelen zijn gemaakt door Bosch Rexroth en de E-installaties zijn gerealiseerd door OpenIJ. OpenIJ bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe zeesluis IJmuiden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties