header

dinsdag, 23 april 2019 10:35

Arcadis werkt mee aan vervolgstap bij opwaardering Twentekanalen

Arcadis, de wereldwijd opererende ontwerp- en adviesorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, heeft van Rijkswaterstaat opdracht gekregen voor verdere ondersteuning bij de opwaardering van de Twentekanalen. Arcadis voert specialistische onderzoeken uit en ondersteunt Rijkswaterstaat in het realisatietraject. De opdracht heeft een waarde van ongeveer 2,7 miljoen euro, aldus Arcadis.

De Twentekanalen vormen een belangrijke scheepvaartverbinding tussen de IJssel en de regio Twente. Verruiming van de Twentekanalen ontsluit de bedrijven in Twente beter voor de grotere scheepvaart. Hiermee versterkt de concurrentiepositie van de binnenvaart als milieuvriendelijk alternatief voor andere vormen van transport. Rijkswaterstaat heeft het kanaal tussen sluis Eefde en sluis Delden al verruimd. Deze eerste fase is begin 2010 afgerond. Wat er nu gebeurt heeft betrekking op het oostelijk deel van de Twentekanalen (van sluis Eefde tot de haven van Enschede en de zijtak naar Almelo).
Divisiedirecteur Water & Milieu Harm Albert Zanting van Arcadis: "Door onze kennis op het gebied van onderhoud en water te combineren, kunnen we vanuit één loket werken. Daarbij gaat het onder meer om het uitwerken van de juiste specificaties en specialistische onderzoeken. We hebben er dan ook veel zin in!"

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties