header

dinsdag, 21 mei 2019 13:11

Water opslaan onder sportvelden oplossing voor waterproblematiek

Veel gemeenten en sportverenigingen hebben ermee te maken: wateroverlast én aanhoudende droogte. Twee studenten Tuin- en Landschapsinrichting en advies- en ingenieursbureau Newae hebben hiervoor een slimme oplossing bedacht.

Door een gezamenlijk project in St. Oedenrode wordt hier water op innovatieve wijze onder de kunstgrassportvelden opgeslagen. Dit water wordt vervolgens gebruikt om de natuurgrasvelden te besproeien. Voetbalvereniging Rhode is de gelukkige om van dit systeem, aangelegd door aannemer TopGrass, te kunnen profiteren. Voor waterschap De Dommel draagt het project bij aan duurzaam waterbeheer.

Bekroond
Op 16 mei kreeg dit project de Water Innovatie Prijs van de Unie van Waterschappen. Dit gebeurde tijdens een masterclass ‘Waterberging onder sportvelden als oplossing voor waterproblematiek’ op hogeschool Van Hall Larenstein, waar studenten Tuin- en Landschapsinrichting en Land- en Watermanagement, samen met vertegenwoordigers van de projectpartners aan deelnamen. Hiermee is een kroon gezet op een waardevolle samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties