header

donderdag, 20 juni 2019 10:22

Waterkaravaan-bus rijdt langs projecten in provincie Groningen

De Waterkaravaan-bus rijdt vrijdag 21 juni langs diverse agrarische bedrijven in Groningen om een bezoek te brengen aan projecten van Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW).

Agrariërs laten zien welke maatregelen zij nemen op hun bedrijf voor schoon water en een betere bodem. Tijdens de bustour zijn bestuurders van de provincie Groningen, waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en LTO Noord aanwezig. Ze gaan met elkaar in gesprek over de verbetering van waterkwaliteit en -kwantiteit.

Globaal programma op 21 juni:
12.00 uur: Verzamelen op de parkeerplaats Van der Valk te Zuidbroek (voor lunch wordt gezorgd).
12.30 uur: Eerste stop in Zuidbroek. Akkerbouwbedrijf en deelnemer aan het project ‘Meer kennis minder middelen’. Toespraak van gedeputeerde Henk Staghouwer, provincie Groningen en Inge Eshuis, bestuurder waterschap Hunze en Aa’s. (adres: hoek Scheemderzwaag/Hamrikkerweg, dichtstbijzijnde adres: Scheemderzwaag 19, Scheemda)
14.15 uur: Tweede stop omgeving Spijk. Akkerbouwbedrijf en deelnemer aan het project ‘Schoon erf, schoon water’. Toelichting op het project ‘Spaarbodem’. Toespraak door Annette van Velde, bestuurder waterschap Noorderzijlvest. (adres: Lage Trijnweg 13, Spijk)
15.45 uur: Derde stop Borgsweer. Akkerbouwbedrijf en deelnemer project ‘Spaarwater’. Toelichting op het project 'Zoet op Zout'. (in het veld, dichtstbijzijnde adres Borgsweer 52, Borgsweer)
16.30 uur: Terugkeer naar Van der Valk te Zuidbroek. In de bus zal bestuurder Brenda Timmerman van LTO Noord het programma afsluiten.
17.00 uur: Afsluitende borrel in hotel Van der Valk.

Waterkaravaan-bus
De Waterkaravaan-bus wordt ingezet om in gesprek te gaan met onder andere agrariërs en waterschappen. Door een bezoek te brengen aan projecten en initiatieven van DAW vertellen zij graag welke maatregelen agrariërs nemen en laten dit in de praktijk zien.

Meer informatie: www.agrarischwaterbeheer.nl.

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties