header

maandag, 05 augustus 2019 08:58

A9 Badhoevedorp-Holendrecht voorlopig gegund aan Veenix

Rijkswaterstaat heeft het voornemen het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht, onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA), te gunnen aan het consortium Veenix, nu bestaande uit Macquarie Capital, Siemens, Count&Cooper en FCC. Veenix wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en voorfinancieren (DBFM) van het project.

Daarnaast wordt het consortium verantwoordelijk voor het onderhoud gedurende veertien jaar. De realisatie start in 2020 en duurt tot en met 2026. Bij deze aanbesteding selecteerde Rijkswaterstaat op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, zogenoemde Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding (BPKV).
Rijkswaterstaat ontving twee aanbiedingen. Vanwege de rechtsbeschermingstermijn krijgt het consortium dat de opdracht niet gegund heeft gekregen tot en met 8 september 2019 de gelegenheid om bezwaar te maken. Op 9 september 2019 vindt de definitieve gunning plaats.

Inhoud project A9 Badhoevedorp-Holendrecht
Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de snelweg A9 over een lengte van 1,3 km verdiept aan, met drie overkappingen: een ter hoogte van het Oude Dorp, een ter hoogte van het Stadshart en een ter hoogte van het Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komt in totaal 14 km aan geluidsschermen. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties