header

donderdag, 08 november 2018 10:32

Tijdelijke, beweegbare brug in N-weg

Het is zeldzaam in Nederland: het plaatsen van een tijdelijke beweegbare brug over de Tapsloot in een N-weg, met behoud van de wegcapaciteit van de bestaande brug. Op de N246 nabij Westknollendam gebeurde het! De tijdelijke brug kan worden geopend om het scheepvaartverkeer te laten passeren en is in september 2018 in gebruik genomen.

De geplaatste brug vervangt tijdelijk de Beatrixbrug, die wordt gesloopt. De weg zelf werd in 1949 voltooid, na een langdurige onderbreking van de bouw als gevolg van de Tweede Wereldoorlog. In 1952 werd gestart met de aanleg van de brug over de Tapsloot, later Beatrixbrug geheten. Deze werd uiteindelijk voltooid in de eerste helft van 1956.
Op dezelfde locatie wordt de nieuwe Prinses Amaliabrug gebouwd. Dura Vermeer, Spie Nederland en Janson Bridging werken samen om deze technisch complexe klus te klaren, in opdracht van de provincie Noord-Holland.
Maandenlang zijn het ontwerp, de fabricage en de plaatsing van deze tijdelijke brug tot in de puntjes voorbereid. Uiteindelijk is het beweegbare gedeelte van de brug voorgemonteerd op het nabijgelegen terrein van Woud Wormer. Tijdens het laatste weekend van augustus is dit gedeelte in de nacht op een drijvende bok in de richting van de N246 (loopt tussen de A9 bij Beverwijk en de N244 bij West-Graftdijk) gevaren en daar ingehesen. Daarna zijn alle technische installaties, die zorgen voor de aansturing van de beweegbare brug, geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Hiertoe behoren ook alle seinen, camera’s en afsluitbomen op en rond de brug.
De gehele brug bestaat uit vaste brugdelen in aansluiting op de landhoofden. Het beweegbare middengedeelte wordt met behulp van twee krachtige hydraulische cilinders omhoog en naar beneden gebracht. De tijdelijke brug heeft, net als de Beatrixbrug, één rijstrook per rijrichting en een vrijliggend fietspad.

Complex en uniek
Tijdelijke bruggen worden op veel plekken ingezet. Maar het realiseren van deze tijdelijke brug met een beweegbaar deel is een unieke en complexe gebeurtenis. Het is namelijk een zogenaamde ongebalanceerde brug. Dit betekent dat deze brug niet met behulp van een contragewicht wordt opengetrokken, maar door twee krachtige cilinders. Dit krachtenspel maakt ook de constructie van het geheel extra gecompliceerd.
Verder verzorgt de besturings- en bedieningssoftware de veilige aandrijving van het bewegingswerk, alsmede de samenwerking met de overige technische systemen op en rond de brug (zoals slagbomen en seinen). Tot slot is het modulaire aspect van de brug uniek. De brug bestaat uit verschillende modules, die aan te passen zijn aan de situatie. De brug is bijvoorbeeld gemakkelijk breder of langer te maken, zodat hij ook op een andere plek kan worden ingezet. Deze tijdelijke brug zal dan ook op meer plaatsen dienst gaan doen. De brug is uitgerekend conform de allerlaatste normen op het gebied van beweegbare bruggen.

Mooie samenwerking
De klus werd geklaard door een mooie samenwerking tussen een aantal partijen. De provincie Noord-Holland wilde dat de vervanging van de Beatrixbrug en de verderop gelegen Kogerpolderbrug zo min mogelijk overlast voor het verkeer zou veroorzaken. Dit criterium woog zwaar in de selectie van de aannemer. Dura Vermeer kwam als hoofdaannemer met het idee om, door het gebruik van een tijdelijke brug met dezelfde capaciteit als de bestaande brug, de hinder voor het verkeer en de omwonenden te minimaliseren. Dura Vermeer ontwierp en realiseerde de onderbouw van de brug. Spie ontwikkelde de besturing (hard- en software) voor de aandrijving van de brug, leverde zaken als de seinen en afsluitbomen en ondersteunde Janson Bridging in de ontwikkeling van de brug.
Janson Bridging maakte het ontwerp voor de bovenbouw van de brug, produceerde dit en stelde de brug samen met Spie Nederland in bedrijf. Dura Vermeer is ruim 160 jaar actief in de infrastructuur, woningbouw en utiliteitsbouw. Spie is Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. Janson Bridging is Europees marktleider op het gebied van tijdelijke (modulaire) bruggen en andere bereikbaarheidsvoorzieningen.

Prinses Amaliabrug
Tijdens de sloop van de oude Beatrixbrug, start Dura Vermeer met de bouw van de nieuwe Prinses Amaliabrug. Reden voor de naamsverandering is dat een paar kilometer verderop, in de gemeente Zaanstad, ook een Beatrixbrug ligt. Het Koninklijk Huis heeft voor de naamsverandering toestemming gegeven. In april 2019 is de brug klaar en maakt het (scheepvaart)verkeer gebruik van de brug.
De Prinses Amaliabrug is, net zoals de oude Beatrixbrug, een beweegbare brug en krijgt één rijbaan per rijrichting. De nieuwe brug heeft een fietspad voor twee rijrichtingen, gelegen aan de westkant van de brug. Het fietspad aan de oostkant verdwijnt. Fietsers gaan in de nieuwe situatie aan de noordkant (kant Starnmeer) onder de Prinses Amaliabrug en de N246 door om naar de andere kant van de weg te komen.

Bediening op afstand
Op de oude brug zat een brugwachtershuisje waarvandaan de brugwachter de bediening deed. Al enkele jaren was het brugwachtershuisje onbemand omdat er centraal bediend werd. De nieuwe Prinses Amaliabrug wordt in de toekomst bediend vanuit de nieuwe centrale in Heerhugowaard, waarmee de provincie Noord-Holland maar liefst 44 bruggen en sluizen op afstand gaat bedienen. Het brugwachtershuisje komt daarom niet terug op de nieuwe brug.

Nieuwe brug in aantocht
In oktober 2018, tegelijkertijd met de sloop van de oude brug, is gestart met de bouw van de Prinses Amaliabrug. Ondanks dat de sloop van de basculekelder het meeste tijd in beslag neemt, begint Dura Vermeer met het slopen van de pijler. Op die manier ontstaat er ruimte om de vaarweg iets te verleggen, zodat het mogelijk wordt een bouwput en tijdelijk remmingwerk om de basculekelder heen te plaatsen. Pas als dat gedaan is, kan de sloop van de basculekelder starten. En pas als deze verwijderd is, beginnen de werkzaamheden aan de zuidzijde. In maart 2019 wordt het beweegbare brugdek geplaatst. Dit brugdek weegt, samen met het contragewicht,
230.000 kg en wordt in zijn geheel aangevoerd en gemonteerd.

Basculebrug
De Prinses Amaliabrug wordt, net zoals de oude Beatrixbrug, een basculebrug. Dat betekent dat het beweegbare brugdek omhoog en omlaag beweegt door een contragewicht. Dit contragewicht bevindt zich in de basculekelder onder de brug. Wat direct opvalt aan de nieuwe Prinses Amaliabrug, is het ontbreken van een brugwachtershuisje. Het enige wat nog boven de brug uitsteekt zijn de slagbomen en lantaarnpalen. Ook het remming- en geleidewerk ziet er anders uit.

Groot onderhoud
De provincie Noord-Holland voert groot onderhoud uit aan de N246 en de N244, van Wormerveer tot Alkmaar. De vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug maakt deel uit van het project. Van de gelegenheid wordt gebruikgemaakt om meteen de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Bijvoorbeeld door een nieuwe rotonde, nieuwe afslagen en nieuwe fietsoversteekplaatsen aan te leggen.
De nieuwe bruggen worden naar verwachting in respectievelijk april en oktober 2019 in gebruik genomen. Volgens de huidige planning wordt eind 2019 het gehele project afgerond.

Bastiaan Hulsbos werkt bij Janson Bridging; Chantal Schoen werkt bij Dura Vermeer.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties