Annemieke Nijhof nieuwe directeur Deltares

De Raad van Toezicht van Deltares heeft Annemieke Nijhof (54) benoemd tot algemeen directeur van Deltares. Zij gaat per 1 oktober 2020 aan de slag bij het onafhankelijke kennisinstituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond.
Annemieke Nijhof nieuwe directeur Deltares| Land Water

Nijhof heeft ruime ervaring bij zowel de overheid als het bedrijfsleven. Als directeur-generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu Infrastructuur en Water) was ze verantwoordelijk voor het waterbeleid in Nederland. Vervolgens werkte ze in het bedrijfsleven als ceo van advies- en ingenieursbureau Tauw. Ze is momenteel boegbeeld Topsector Water & Maritiem en voorzitter van het Netherlands Water Partnership (NWP). 

Grote uitdagingen

Annemieke Nijhof kijkt uit naar haar start bij Deltares: “Klimaatverandering en een gezonde leefomgeving zijn in Nederland, maar ook wereldwijd grote uitdagingen. Vandaag de dag ervaren we vooral de gevolgen van de droogte maar ook het risico van overstromingen vraagt permanente alertheid. De roep om wetenschappelijk onderbouwde kennis is dan ook nog nooit zo groot geweest als nu. Daaraan kan Deltares vanuit het perspectief van water en ondergrond een stevige bijdrage leveren. Ook de positie als internationaal topinstituut biedt kansen voor versterking van de internationale impact.” 

Zij volgt Erik Janse op, die de functie waarnam nadat Maarten Smits deze vanwege gezondheids-redenen moest neerleggen. De directie van Deltares bestaat per 1 oktober 2020 naast Annemieke Nijhof uit Ron Thiemann en Erik Janse.