FieldFactors wint Partners for Water Award

Water/Bodem 07-02
FieldFactors wint Partners for Water Award

Op 6 februari is de Partners for Water Award uitgereikt aan het project BlueBloqs van FieldFactors. Deze publieksprijs is bedoeld voor innovatieve, door Partners for Water gesubsidieerde projecten die waterveiligheid en -zekerheid in het buitenland bevorderen. BlueBloqs is gekozen als winnaar vanwege de succesvolle toepasbaarheid en de mogelijkheid tot internationale opschaling.

FieldFactors wint Partners for Water Award

Ruim 324 nationale en internationale professionals uit de watersector hebben de afgelopen twee maanden gestemd op de drie genomineerden. Naast FieldFactors waren dat Nelen & Schuurmans en Royal HaskoningDHV. De prijsuitreiking vond plaatst tijdens Waterproof, het tweejaarlijkse netwerkevenement dat georganiseerd wordt door het internationale waterprogramma Partners for Water.

Winnaar van de Partners for Water Award 2024

Liliane Geerling, programmacoördinator van Partners for Water: “Het team van Partners for Water feliciteert FieldFactors met de winst. Haar innovatieve project BlueBloqs verandert de manier waarop we omgaan met regenwater in stedelijk gebied. BlueBloqs benut op een natuurlijke manier elke regendruppel en voorkomt daarmee dat het riool overstroomt. Dit hebben ze succesvol getest in de Spaanse stad Valladolid met behulp van een subsidie van Partners for Water.”

Het subsidieproject opende de weg voor soortgelijke toepassingen op andere plekken in de wereld. In Nederland worden BlueBloqs ook toegepast, bijvoorbeeld in het stadion van de Rotterdamse voetbalclub Sparta.

Kieran Dartée van FieldFactors: "Ik ben erg trots dat we vandaag de Partners for Water Award hebben gewonnen. Het project was voor ons een belangrijke eerste stap in Spanje voor het implementeren van een eerste water- en klimaatoplossing om de waterveiligheid daar te verbeteren. Hopelijk kijken we over vier jaar terug op dit vertrekpunt van nog veel nieuwe projecten die we kunnen realiseren om nog sneller de transitie te kunnen bewerkstelligen naar een klimaat adaptieve wereld.”

Subsidie als aanjager voor duurzaam watermanagement

Alle drie de genomineerden ontvingen tussen 2017 en 2022 een subsidie van Partners for Water (PVW-IVWW) en hebben als pioniers in hun vakgebied sterk bijgedragen aan duurzaam waterbeheer in het buitenland. De projecten toonden het belang van praktische en effectieve oplossingen en de noodzaak van gelijkwaardige samenwerking tussen lokale stakeholders en de Nederlandse watersector. Kijk hier meer informatie over de genomineerde projecten.

Aanmelden nieuwe subsidieronde

In juli 2024 opent de volgende tender van het subsidieprogramma van Partners for Water. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het verplichte intakegesprek. Kijk hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Over Partners for Water

Partners for Water is een programma van de Nederlandse overheid dat al meer dan 20 jaar werkt aan internationale watervraagstukken. Dit doet het programma in een langdurige samenwerking met lokale partners en de Nederlandse watersector. Partners for Water stimuleert kennisdeling, innovaties en een integrale werkwijze. Zo creëert het programma impact op het gebied van waterveiligheid en waterzekerheid voor mens, plant en dier. Partners for Water wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.