Onderhoud infrastructuur eerder uitvoeren

Wegen 31-03-2020
Onderhoud infrastructuur eerder uitvoeren

Volgens een artikel in NRC/Handelsblad voeren vijf organisaties in de bouw ‘intensief overleg’ met het kabinet om niet alleen lopende infrastructuur- en overheidsbouwprojecten tijdens de coronacrisis te laten doorgaan, maar bestaande plannen zelfs te vervroegen. "Wij willen de winkel Nederland zo veel mogelijk open houden”, zegt Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, in de krant.
Onderhoud infrastructuur eerder uitvoeren

Rijkswaterstaat kijkt samen met de bouwbranche of het mogelijk is om werk aan infrastructuur “eventueel naar voren te halen”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. “We zijn als kabinet in overleg met de bouw- en technieksector. Het is van groot belang dat er doorgewerkt kan worden, dat alles zoveel mogelijk doorgaat en de orderportefeuille goed gevuld blijft. Uiteraard staan de gezondheid en veiligheid hierbij voorop.”

Versnellen

Veel werkzaamheden kunnen versneld worden uitgevoerd nu overheidsgebouwen nauwelijks worden gebruikt, spoorlijnen minder worden bereden en snelwegen behoorlijk leeg zijn. “Onze oproep is om de hele vervanging- en renovatie-opgave aan wegen, bruggen en spoorlijnen door te laten gaan en zelfs te versnellen”, stelt Carla Moonen, bestuursvoorzitter van branchevereniging Koninklijke NLingenieurs, in het dagblad. NLingenieurs is een van de vijf partners in het overleg.