Rijkswaterstaat verzorgt SAA-rondleidingen

Wegen 13-02-2020
Rijkswaterstaat verzorgt SAA-rondleidingen

Rijkswaterstaat verzorgt geregeld rondleidingen. Dat biedt belangstellenden de mogelijkheid om verschillende werken (gereed of in uitvoering) te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Aquaduct, de verbreding van de A6 bij Almere en de landtunnel op de Gaasperdammmerweg.
Rijkswaterstaat verzorgt SAA-rondleidingen

Binnen het programma SAA zijn er twee rondleidingen. Een bustour langs de highlights van SAA en voor omwonenden een rondleiding over de bouwplaats op de A9 en door de Gaasperdammertunnel.

Rondleiding door de Gaasperdammertunnel

Woont u vlakbij de A9 Gaasperdammerweg en wilt u de bouw van de Gaasperdammertunnel eens van dichtbij bekijken? Samen met rondleiders van Rijkswaterstaat loopt u vanaf de bouwkeet over de bouwplaats en door de tunnel.  Onderweg hoort u hoe de tunnel is gebouwd en krijgt u uitleg over de technische systemen in de tunnel. Het terrein kan ongelijk zijn en er zitten verschillende hoge trappen in de route. Deelnemers moeten goed ter been zijn om deel te kunnen nemen.
De rondleiding start om 14.30 uur (op zaterdagen om 10.00 uur) vanaf poort 15. Poort 15 is met de auto te bereiken van af de Karspeldreef. Met de fiets via het Bullewijkpad. Parkeren kan bij de keet (fietsen en auto’s). Wilt u graag mee met deze rondleiding? Bekijk de data en schrijf u in. De rondleiding duurt zo’n 2,5 uur.

Rondleiding Highlights SAA

Een bus met de rondleider van Rijkswaterstaat neemt u mee langs de belangrijkste werken. De rondleiding start op de Burgemeester Stramanweg 100b, 1000 EM, in Amsterdam Zuidoost. Om 13.00 uur begint de rondleiding met een presentatie over het programma Schiphol-Amsterdam-Almere. Rond 16.30 uur bent u weer terug op het vertrekpunt. Mocht de rondleiding onverhoopt niet doorgaan bijvoorbeeld door zeer slechte weersomstandigheden, dan ontvangt u een e-mailbericht. Wilt u graag mee met deze rondleiding? Bekijk de data en schrijf u in. Groepen zoals non-profitbedrijven, instanties of scholen kunnen een aanvraag doen voor een groepsrondleiding.

Bekijk ook